Ford emissziós állásfoglalás


AZ INNOVÁCIÓ A VÉRÜNKBEN VAN 

A Ford villamosítási terve a cég erősségeire épít: az innovációra, a teljesítményre és a vásárlók által is elismert világszínvonalú technológiára, melyeket az elektromos autók fejlesztése során teljesen újraértelmezzük. 

A ZÉRÓ KIBOCSÁTÁS EREJE

A teljesen elektromos járműveket kizárólag az akkumulátor energiája hajtja. Zéró üzemanyag. Zéró kibocsátás.

Nem csak a környezetüket, de a vásárláshoz nyújtott állami támogatásoknak, az alacsonyabb útdíjaknak és a kedvezőbb parkolásnak köszönhetően az Ön pénztárcáját is kímélik. •  

  OTTHONI TÖLTÉS

  A Ford Wallbox töltővel éppolyan egyszerűen feltöltheti autóját, mint egy mobilt. Az innovatív rendszer az éjszaka során teljesen feltölti a jármű akkumulátorait, így az menetkészen várja.

  Kutatások szerint az elektromos járművek töltésének mintegy 95%-a otthon vagy a munkahelyeken történik. Ez utóbbi minden bizonnyal a legolcsóbb megoldás, különösen akkor, ha a munkáltató ingyenes töltést biztosít a cég telephelyén. A teljes mértékben elektromos Mustang Mach-E modellek töltésére a Ford számos további megoldást kínál.

  1. Ha minden reggel garantáltan teljes töltéssel szeretne útnak indulni, akkor a Ford Wallbox a legjobb választás. Ez egy kis extra költséget jelent, de megéri, hiszen a Wallbox töltés során óránként közel 50 km-rel növeli a jármű hatótávolságát, és az éjszaka során garantáltan feltölti az összes akkumulátort. 
  2. Az autóhoz olyan töltőkábelek is választhatók, melyek a normál kábeleknél gyorsabban töltenek. Ezzel a megoldással óránként 30 km-rel növelhető a jármű hatótávolsága és a megfelelő csatlakozóaljzatot egy képzett szakember alig néhány óra alatt fel tudja szerelni. 
  3. Az autó egy normál háztartási csatlakozóaljzatból is feltölthető és ehhez még új vezetéket sem kell kiépíttetnie. A módszer ugyan lassabb, de hasznos lehet, ha rátöltene az akkumulátorokra és éppen nincs töltőpont közelében, vagy töltőeszköz nélkül látogat el ismerőseihez.
 •  

  NYILVÁNOS TÖLTŐÁLLOMÁSOK

  Európa 21 országában jelenleg több, mint 120 000 FordPass Charging Network töltőpont áll az elektromos autók tulajdonosainak rendelkezésére. A töltőpontok jellemzően forgalmasabb helyeken, szupermarketek, bevásárlóközpontok parkolójában, autópályák benzinkútjainál és hasonló helyen találhatók.

  A Ford alapító tagja Európa egyik leggyorsabban bővülő töltőhálózatának, az IONITY-nek. A nagy teljesítményű IONITY töltőpontokon az új Mustang Mach-E hatótávolsága 93 km-rel növelhető mindössze 10 perc töltéssel. 

  Az autóba épített rendszereinkkel együttműködő FordPass alkalmazás segítségével gyorsan és egyszerűen rákereshet a legközelebbi szabad töltőpontokra, és kiválaszthatja a töltéshez legmegfelelőbb helyet és időpontot.

  Az IONITY égisze alatt 2020-ig mintegy 400 töltőállomás épül az európai autópályák mentén. Az egymástól alig 120 km-re létesülő töltőállomásokon átlagosan 6 töltőpont fogadja majd az autósokat.

  A töltési sebességet maga a töltőpont, váltakozó áramú töltés esetén pedig a jármű fedélzeti töltőjének sebessége határozza meg, jellemzően 11 kW-ig. A három leggyakoribb nyilvános töltőtípus:

  1. A gyorstöltő („AC", 22 kW) óránként körülbelül 50 km-rel növeli a jármű hatótávolságát. Kiválóan használható rátöltésre, amíg Ön vásárol, vagy szabadidős tevékenységeket végez.
  2. A villámtöltő („DC", 50 kW) óránként körülbelül 220 km-rel növeli a jármű hatótávolságát. Akkor jön jól, ha sürgősen nagyobb hatótávolságra van szüksége.
  3. A nagyteljesítményű töltő („DC", 150 kW vagy több) óránként körülbelül 400 km-rel növeli a jármű hatótávolságát. Ez már egy gyors ebéd alatt is rengeteg km-t jelent.


 • Mach-e
 • ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK AKÁR 1,5 MILLIÓ FT-IG

  Elektromos jármű választása esetén az állam hozzájárul a vásárlási költségekhez.

  ÁLLAMI TÁMOGATÁS PLUG-IN HIBRID JÁRMŰVEKRE A kormány a hibrid és elektromos autók vásárlásához a vételár 21%-ig, de maximum 1,5 millió forint erejéig állami támogatást nyújt. A támogatás csak a 20 millió Ft bruttó vételárat meg nem haladó gépjárművekre igényelhető. További előnyök közé tartozik, hogy az elektromos autók esetében nem kell parkolási díjat fizetni, illetve elektromos hajtású személyautók (pl.: Tourneo Custom PHEV) esetében a cégautóadót is elengedik.

  Időpontfoglalás


 • Üzemanyag megtakarítás
 • AKÁR ÉVI 427 820 FT ÉRTÉKŰ ÜZEMANYAG-MEGTAKARÍTÁS 

  Szereti a meglepetéseket? Nézze meg, hogy a jelenlegi benzinköltségeihez képest mennyivel olcsóbb lenne az villamos energia. (Az ár irányár, szolgáltatónként eltérhet.)

  Egy tipikus megtakarítás összege 427.820 Ft, ami évi 20 000 km futásteljesítmény, 7,7 L/100 km üzemanyagfogyasztás, 380 Ft/liter üzemanyagköltség, 45 Ft/kWh háztartási villamosenergia-költség és otthoni töltés mellett értendő.

  Időpontfoglalás


 • Olcsóbb parkolás
 • OLCSÓBB PARKOLÁS

  Világszerte számos városban elkötelezettek a kibocsátás csökkentése iránt, ezért Budapesten az elektromos autók számára a közterületeken parkolás kedvezményes vagy akár ingyenes.

  SZABADABB KÖZLEKEDÉS: A zéró kibocsátású járművekre kedvezményes dugódíjak érvényesek. Kérjük, a vonatkozó szabályokkal kapcsolatban a helyi hatóságok weboldalain tájékozódjon. CÉGES AUTÓK: Amennyiben teljesen elektromos autókat választ, a céges autók használatára vonatkozó a természetbeni juttatások adókulcsa 2020-ban 0%, míg egy hasonló, nem elektromos jármű esetén ez akár 30% vagy több is lehet.

  Időpontfoglalás


  • NE HAGYJON KI SEMMIT

   A tervek szerint a Ford 2022-ig nem kevesebb, mint 16 elektromos járművet mutat be a különböző piacokon. A különleges, teljesen elektromos, Ford Mustang ihlette SUV már hamarosan kapható is.

  • Mach-E

Időpontfoglalás

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.Vélemények