Vezetéstechnikai gyakorlati tréning

2017. 09. 20.

A Ford Driving Skills for Life programot 2003-ban az USA-ban, az amerikai közlekedési hatóság az AA és a ROSPA együttműködésével indította el a Ford Motor Company Alapítvány. Mostanra pedig 40 országban tartanak sikeres tréningeket világszerte, és összesen több mint 1000000 fiatal számára biztosítottak gyakorlati képzést.



2013-as európai bevezetése óta - 12 millió eurós befektetéssel - kontinensünkön is több mint 165000 fiatal sofőrnek segítettek már, hogy jobb vezetővé váljanak.



„Büszkék vagyunk arra, hogy a programban idén először Magyarországon is, több, mint 570 fiatal vehetett rész a gyakorlati, vezetés orientált ingyenes képzésen, ahol reméljük megtapasztalták, hogy „Jól vezetni cool!” – mondta el mosolyogva Györke Orsolya a Ford DSFL program managere.



A Ford Driving Skills for Life program alapvető célja, hogy olyan új tapasztalatokat és információkat adjon át a friss jogosítvánnyal vezető autósoknak, amiket nem kaphattak meg a gépjárművezető-képző alaptanfolyamokon.



Az oktatás személyes és gyakorlati formában történik, a fél napos program során 4 különböző területen tesztelhetik képességeiket és sajátítanak el új, hasznos ismereteket a résztvevők.


A tapasztalatszerzés főbb területei

A Ford DSFL arra a négy alapvető területre koncentrálva fejleszti a fiatal autósok készségeit, melyek az elmúlt 15 év globális statisztikái szerint a közúti balesetek legfőbb kiváltó okai:


  • Túlkormányzottság kezelése
  • Sebesség/fékezés/reakcióidő
  • Figyelemelterelés/Drog/Alkohol szimuláció/másnaposság vs autóvezetés
  • Műszaki ismeretek/ modern vezetés segítő rendszerek



A képzés során az autósok a jármű volánja mögött ülve, gyakorlati oktatás segítségével sajátítják el e négy terület tudnivalóit. Tapasztalatuk gyarapítására remek lehetőséget jelent, hogy egy szakképzett oktató mellett tanulhatják meg a veszélyhelyzetek felismerését, a jármű irányítását, valamint a helyes sebesség és távolság megválasztását.A 4, egyenként félnapos tréningre a hétvégén került sor.


A Ford DSFL-hétvégén a fiatalok az autókezelési ismeretek mellett megtanulták a közlekedési veszélyek, illetve a zavaró tényezők felismerését és kiküszöbölését is. A tréningen kreatív szemléltetőeszközök, szimulációk is segítik fejlődésüket. Továbbá a Ford a Meyer‑Hentschel Intézettel közösen kifejlesztett ittas vezetést és droghasználatot és másnaposságot szimuláló öltözetének kipróbálása is a program része. A Ford DSFL program teljes egészében ingyenes.


DSFL kampányarcok



A fiataloknak szóló programot a Ford a fiatalok által kedvelt és követett fiatal celebekkel népszerűsítette. A kampányban részt vett Csobot Adél énekesnő, Miskovits Marci TV2-es műsorvezető és Szirmai Gergő magyar videóblogger, filmkritikus. is, sőt a hétfői napon a Ford DSFL vendége volt a Ford Mustang magyarországi nagykövete, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is.


Forrás: Ford Sajtószoba

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.