Ford GT ’67 Heritage változat

2017. 09. 05.

A Ford Performance team bejelentette, hogy a GT egy új, korlátozott darabszámban készített Heritage változatban is kapható lesz, amely abból az alkalomból készül, hogy Dan Gurney és A.J. Foyt GT40 Mark IV versenygépe ötven évvel ezelőtt, 1967-ben első lett Le Mans-ban. Az autó egyedi belső és külső színvilággal, valamint exkluzív keréktárcsa-kidolgozással jelenik meg.



„A ’66 Heritage változat méltó utódjának megalkotásakor logikus volt, hogy az alaptéma a soron következő Le Mans-győzelem lesz, amit Dan Gurney és A.J. Foyt aratott,” mesélte Dave Pericak, a Ford Performance globális igazgatója. „Így hát a Ford GT ’67 Heritage kivitel e győzelem emlékére készült.”



A Ford GT ’67 Heritage ragyogó Race Red fényezését fehér sávok és jól látható karbonszálas betétek díszítik. Az autó motorházán és ajtóin Frozen White színben virítanak az 1-es rajtszámok, és a kerékjáratokat látványosan kitöltik az egy darabból kovácsolt, selyemfényű ezüstfényezésű, 20 colos alumínium keréktárcsák. A sportkocsi látványos megjelenését vörös féknyergek és ezüstszínű külső tükörházak teszik teljessé.



Az utastér karbonszálas ülésein új bőrkárpitozás feszül, amelynek vörös öltései a kormánykerékről is visszaköszönnek. A biztonsági öv hevedere vörös, a kormány mögötti váltókarok pedig eloxált szürkék. A műszerfalon, az ajtókon és az x-alakú merevítőkön selyemfényű, rozsdamentes acélból készült betétek láthatók. A ’67 Heritage kivitel további egyedi elemei közé tartozik a különleges azonosító tábla, valamint a matt színű, karbonszálas küszöbelemek, légbeömlők és középkonzol.



„A Le Mans-győztes autót modern formában megörökítő első Heritage modellváltozat nagy siker lett,” mondta el Garen Nicoghosian, az autó külső dizájnját megalkotó vezető formatervező. „Egyértelmű volt tehát, hogy folytatnunk kell a futamgyőztes GT40 Mark IV versenygépre emlékeztető Ford GT-k sorát.”

A Ford GT ’67 Heritage kivitel a FordGT.com honlap konfigurációs oldalán tekinthető meg. Az autó korlátozott darabszámban lesz kapható a következő modellévben.



Forrás: Ford Sajtószoba


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.