Minden idők legsikeresebb negyedéve a Ford történelmében

2016. 06. 29.
Történelmének legsikeresebb negyedévét zárta a Ford: a vállalat 2016 első negyedévében 3,8 milliárd USD adózás előtti eredményt ért el, melyből 2,1 milliárd USD nettó bevételre tett szert. Az autóipari tevékenységekből származó 2,8 milliárd USD cash-flow és a 9,8 százalékos autóipari árrés szintén rekordértékű. Ezzel egyidejűleg a vállalat világszintű piaci részesedése is két tized százalékkal javult a tavalyihoz képest, s e tekintetben az észak-amerikai, európai és ázsia/csendes-óceáni terület növekedett leginkább.

A kiváló teljesítményhez döntő mértékben hozzájárult a vállalat európai divíziója, ahol az első negyedév 434 millió USD adózás előtti nyeresége nagyobb volt, mint a teljes 2015. évi nyereség. Ez leginkább a volumennövekedésnek és a költségek csökkenésének volt köszönhető. Európában 2008 óta ez volt a legjobb negyedévi eredmény, melyben jelentős szerepet játszott, hogy a Transit modellcsaládnak és a Rangernek köszönhetően jelenleg a Ford az európai piac legsikeresebb haszonjármű-márkája.

Az önmagukért beszélő gazdasági eredmények mellett a Ford más területeken is jelentős sikereket könyvelhet el. Az Ethisphere intézet egyedüli autógyártóként a Fordot választotta a világ legetikusabb vállalatának – immár hetedik alkalommal egymás után. A Ford az első autógyár a világon, amely már hóban is teszteli az önvezető autót és a Ford jelentős mértékben támogatja Kelet-Európa autóipari fejlődését: 2017 végén beindul a Ford EcoSport SUV gyártása a romániai Krajovában. 

A Ford a 2016-os év további részére minden üzleti területen további erőteljes pénzügyi teljesítményre és – Dél-Amerika kivételével – növekvő nyereségességre számít.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.