Megalakult a Ford Smart Mobility LLC

2016. 03. 17.
A Ford Motor Company bejelentette, hogy Ford Smart Mobility LLC néven megalapította új leányvállalatát, amelynek feladata az új mobilitási szolgáltatások megtervezése, felépítése és finanszírozása lesz. A vállalat elnöke Jim Hackett; a Steelcase korábbi elnök-vezérigazgatója a Ford igazgatótanácsából került új pozíciójába.

A Ford Smart Mobility LLC fontos része a Ford új, kiterjesztett üzleti modelljének, amelynek célja, hogy a márka autóipari és mobilitási vállalattá fejlődjön. A Ford üzletvitelének középpontjában továbbra is legfontosabb tevékenységei állnak, vagyis a személyautók, SUV-ok, haszongépjárművek és elektromos autók tervezése, gyártása, értékesítése, finanszírozása és szervizelése. Ugyanakkor a Ford egyre erőteljesebben törekszik arra, hogy kihasználja a Ford Intelligens Mobilitás tervben rejlő lehetőségeket, s ennek révén iparági vezetővé váljon a konnektivitás, a mobilitás, az önjáró autók, a felhasználói élmény és az adatelemzés terén.

„A Ford Intelligens Mobilitás terv és a mobilitási szolgáltatások egyre erőteljesebb fejlesztése gyorsan növekvő lehetőségeket tárnak fel,” nyilatkozta Mark Fields, a Ford Motor Company elnök-vezérigazgatója. „Azt tervezzük, hogy hamarosan szerves részévé válunk a közlekedési szolgáltatások mindinkább növekvő piacának, ami már most is 5,4 billió dollárnyi éves forgalmat bonyolít. Ehhez Jim Hackett a megfelelő formátumú vezető, hiszen hatalmas tapasztalattal rendelkezik az üzletfejlesztés és üzleti tervezés területén, így eredményesen vezethet be minket a mobilitási szolgáltatások üzletágába.”

Az újonnan megalakult Ford Smart Mobility LLC tevékenysége a Ford Intelligens Mobilitás terv jegyében eddig megszületett innovációkra épül, valamint azokra a fejlesztésekre, amelyeken a Ford Motor Company jelenleg is dolgozik. Az új leányvállalat szorosan együttműködik majd a Ford termékfejlesztési, kutatási, fejlett tervezési, marketing és adatelemzési részlegeivel, hogy piacképes mobilitási szolgáltatásokat fejlesszen ki, és hogy befektetéseket eszközöljön a mobilitással kapcsolatos ígéretes vállalkozásokban.

A startup vállalakozásként piacra lépő Ford Smart Mobility LLC önállóan is fejleszt majd mobilitási szolgáltatásokat, emellett pedig együttműködik más startup- és technológiai vállalatokkal.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.