Ford Aktív Zajkioltó rendszer

2015. 12. 04.
Akár az üzleti célú repülőutakon mérséklik a háttérzajt, akár egy vonaton csillapítják az utasok zajongását, a zajkioltó fejhallgatók sok millió ember számára teszik élvezetesebbé és csendesebbé az utazást. A Ford most ugyanezt az elgondolást alkalmazza autóiban.

A Ford Aktív Zajkioltó rendszere három, az utastér stratégiai pontjain elhelyezett mikrofon segítségével érzékeli a motor és a sebességváltó felől érkező nemkívánatos zajokat. A rendszer az audiorendszeren keresztül bocsát ki ellentétes fázisú hanghullámokat – anélkül, hogy az hatással lenne a zene vagy a beszélgetés hangerejére. A rendszer rögzíti az autóvezető és a jármű viselkedését, és felkészül ezekre – például amikor a vezető alacsonyabb sebességfokozatban gyorsít.

“Akár kedvenc lejátszási listánkat hallhatjuk, akár egy rádióállomást, vagy egyszerűen csak meg akarunk feledkezni a modern élettel járó feszültségekről, a hangélmény – és ugyanennyire a csend is – alapvető része az élvezetes autózásnak” mondta Dr Ralf Heinrichs, a Ford Európa zaj- és rezgéserősségi főmunkatársa. “Az Aktív Zajkioltó rendszerrel felszerelt vadonatúj Ford Edge nagyobb kényelmet kínál az autóvezetők számára, kevesebb zavaró hatás mellett.”

Az új Ford Edge SUV modellben számos, a hangminőség javítását szolgáló innováció működik, s az Aktív Zajkioltás e komplett rendszer részét képezi. Ugyancsak az autó halk működését biztosítja az akusztikus üvegezés, ami javítja a szélvédő és az első ablakok hangszigetelő tulajdonságait. Az üvegben az emberi hajszálnál is vékonyabb, különleges akusztikus réteg csökkenti az ablakoszlopok körül áramló menetszél zaját.

“A zaj zavaró tényező, és csökkenti az autóvezető mentális frissességét, ami a figyelem lanyhulását és stresszt eredményez,” mondta el Dr John Cartwright, a Ford of Britain főorvosa. “A hajtásláncból származó nemkívánatos zajok kiküszöbölésével a Ford segít vásárlóinak, hogy csendben és nyugalomban utazhassanak”.

Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.