Miért tesztelnénk egy kormánykereket bekötött szemmel?

2014. 07. 21.
Dr. Michael Haverkamp olyan teszteket végez, amelyek kissé különböznek a megszokottól. A brutális ajtócsapkodás, vagy a kátyúkba hajtás – amin autóink szintén keresztülmennek – nem az ő műfaja. Inkább afféle „bekötött szemmel megmarkolni a kormányt és érezni az üléskárpit illatát” típusú tesztelésre gondoljunk. 

Oké, álljunk meg egy pillanatra. Megmagyarázzuk. Dr. Haverkamp olyan érzékelési szakértő, akinek az a munkája, hogy megbizonyosodjon arról, a Ford által gyártott autók megjelenése, hangja, illata és tapintása éppen megfelelő legyen.  Azért köti be a szemét a kormánykerék teszteléséhez, hogy ne zavarják meg  az egyéb érzékszerveitől származó információk, és képes legyen kizárólag arra összpontosítani, amit az ujjaival érez.  Amikor gyengéden lezárja a tanksapka fedelét és közben figyelmesen hallgatja a csukódás hangját, vagy amikor végigsimítja ujjaival a különböző felületeket, azt ellenőrzi, hogy a keletkező zajok kellemesek-e fülünk számára – és azért szagolja meg a belső térben felhasznált borításokat, hogy azok illata még hosszabb idő múlva is biztosan megfelelő legyen.   
Dr. Haverkamp gondoskodik arról, hogy az autótervezés és mérnöki munkának e sokszor elhanyagolt részletei pontosan a megfelelő módon illeszkedjenek egymáshoz.  Az, hogy Dr. Haverkamp szinesztéziával él, azt jelenti, hogy ő az emberek többségétől némileg eltérően éli meg a vizuális-, hang-, illat- és tapintási élményeket. Amikor kezét végighúzza egy anyag felületén, az a simításkor jelentkező hang mellett egy bizonyos vizuális ingert is kelt benne. Nézzék meg ezt a videót, és pillantsanak be Dr. Haverkamp társaságában a Kék Ovál színfalai mögé!

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.