új E-Tourneo Courier

új E-Tourneo Courier

2023. 05. 15.

Stílus, térkínálat és praktikum, kompakt csomagolásban: a Ford bemutatja a tisztán elektromos hajtású E-Tourneo Couriert

2023. május 15. – A Ford ma bemutatta a vadonatúj E‑Tourneo Courier modellt a koppenhágai Bring On Tomorrow Live rendezvényen, ahol a látogatók megismerhették a márka legújabb elektrifikációs stratégiáját.

Az E-Tourneo Courier egy ötüléses, többfunkciós, kompakt városbarát jármű, amelynek jellegzetes, SUV-ihletésű kompakt karosszériája bőséges helyet kínál az utasok és holmijaik számára.

Ford  E‑Tourneo Courier

A sokoldalú Tourneo család legújabb tagja a kifinomult elektromos hajtáslánc mellett a digitális élmények és a hálózathoz csatlakozó funkciók széles skáláját kínálja – nem beszélve a jármű folyamatos tökéletesítését biztosító vezeték nélküli frissítésekről –, hogy a vásárlók kompromisszumok nélkül élvezhessék az elektromos autózás minden előnyét. 

elektromos hajtáslánc

“Az E-Tourneo Courierhoz hasonló izgalmas, új termékek jelentik a Ford Európa jövőjét; ezek az autók elektromos hajtásúak, és kifejezetten élvezetesen használhatók. Ez az új, tisztán elektromos hajtású, többcélú modell tökéletesen megmutatja, miért költünk dollármilliárdokat az EV-gyártás felfuttatására és a hálózathoz csatlakozó, vonzó modellek megalkotására,” nyilatkozta Martin Sander, a Ford Model e Europe vezérigazgatója.

Az E-Tourneo Courier egyike annak a tíz, tisztán elektromos hajtású modellnek, amelyeket a Ford 2024-ig vezet be a piacon, hogy 2035-re már teljes értékesítését a nulla károsanyag-kibocsátású autók tegyék ki. A vállalat világszerte 50 milliárd dollárt ruház be arra, hogy a 2026-os év végére már több mint 2 millió tisztán elektromos hajtású járművet gyárthasson.

Az elektromos hajtású Tourneo Courier 2024-ben érkezik meg Európába1. Az EcoBoost benzinmotoros változatot már idén nyáron megrendelhetik a vásárlók, akik az első ilyen modelleket még idén megkapják.

Kalandra tervezve

Az E-Tourneo Courier tervezését teljesen tiszta lappal kezdték meg a mérnökök, hogy tágas, praktikus, kiválóan manőverezhető és kompakt járművet alkothassanak. A rövid túlnyúlások és az erőteljes, egyenes vonalak hatásosan hangsúlyozzák a karosszéria szélességét és az autó kemény kiállását, a kizárólag az EV-változathoz kínált orrkialakításnak pedig futurisztikus hangulatot kölcsönöz a teljes szélességében végigfutó fényvezető elem és a Ford gyémánt formájú, krómozott hűtőrácsa.

gyémánt formájú, krómozott hűtőrács

“Már a kezdetektől arra törekedtünk, hogy az E-Tourneo Courier segítségével vásárlóink a lehető legtöbbet hozzák ki az életből, akár egy népes kirándulásra indulnak családjukkal és barátaikkal, akár ledöntik a hátsó üléseit, hogy elférjenek a kerékpárok; az autó külső megjelenését pedig úgy formáltuk meg, hogy határozott céltudatosságot sugalljon,” mondta el Amko Leenarts, a Ford Európa formatervezési igazgatója. “Az SUV-ihletésű karosszéria kívül markáns, belül tágas, és a modern EV-részletmegoldások egyértelműen jelzik, hogy az E-Tourneo Courier a Ford elektromos forradalmának szülötte.” 

belül tágas, és a modern

A tisztán elektromos hajtású, többfunkciós járművet arra tervezték, hogy kényelmes helyet biztosítson öt felnőtt utas és csomagjaik számára. A kifutó Tourneo Courier modellénél 44 százalékkal nagyobb csomagtér praktikusan tovább bővíthető a 60/40 arányban osztva dönthető hátsó üléssorral. Az utasokat bőségesebb váll- és fejtér várja, valamint számos kényelmes tárolási lehetőség a konfigurálható középkonzolban, a rejtett tárolódobozban és a 44 literes első csomagtérben. 

digiboard’ műszerfal

Az utasokra váró digitális élmények központja a ‘digiboard’ műszerfal a teljesen digitális műszeregységgel és a 12 colos érintőképernyőről3 kezelhető SYNC 4 infotainment rendszerrel. A teljes körű konnektivitást kínáló kabinban vezeték nélküli Android Auto és Apple CarPlay4 kapcsolat, valamint vezeték nélküli töltőtálca is rendelkezésre áll, így az utasok menet közben is folyamatos kapcsolatban maradhatnak a külvilággal. Az autó idővel egyre több funkciót kínál majd a vezeték nélküli frissítések révén, amelyekhez nem kell ellátogatni egy márkaszervizbe.

Az E-Tourneo Courier vásárlói stílusos modellváltozatok közül választhatnak; ezek egyike a mutatós Active kivitel kontrasztos tetőfényezéssel, sárvédőszélesítésekkel, tetősínekkel és egyedi üléskárpitozással.

Új EV-élmény

Az E-Tourneo Courier 100 kW (136 LE) teljesítményű elektromotorja lendületesen és kifinomultan mozgatja az autót, és mindezt még kellemesebbé varázsolja a (kapcsolható) egypedálos vezetés6 lehetősége. Az új modell a fejlett vezetéssegítő rendszerek legátfogóbb kínálatával7 jelenik meg a kategóriában, és az autós menet közben az adott körülményeknek megfelelően választhat a Normál, Eco és Csúszós út üzemmódok közül.

Az akkumulátor 11 kW-os váltóáramú és 100 kW-os egyenáramú rendszerrel is feltölthető, és ezt a folyamatot kellemesen leegyszerűsítik a Ford teljes körű otthoni töltési megoldásai, okostelefonos alkalmazása és az, hogy a töltés előre ütemezhető azokra az időszakokra, amikor kedvezőbb az áramtarifa. Egy tipikus éjszakai töltés 10-ről 100 százalékos szintre (váltóáramú rendszerrel) 5,7 óra alatt elvégezhető8. A Ford szoftvere és a BlueOval Töltőhálózat (2024-re mintegy 500.000 töltőpontjával Európa egyik legnagyobb ilyen hálózata) megkönnyíti a nyilvános helyen történő feltöltést, ahol az akkumulátor egy egyenáramú rendszerről alig 10 perc alatt 87 kilométerre elegendő áramot képes felvenni, 35 perc alatt pedig 10-ről 80 százalékra tölthető fel.8

Az E-Tourneo Courier a romániai Krajovában készül 2024 második felétől; ugyanitt gyártják a Ford legkelendőbb európai személyautóját, a Puma crossovert is, amelynek 2024-ben érkezik az EV-változata.

A vadonatúj Tourneo Courier 125 lóerős, 1,0 literes EcoBoost benzines turbómotorral hajtott változatának gyártása még 2023-ban megkezdődik. A teljes termékkínálatról a Tények fájlban olvashatnak részletesen.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.