Elektromos autók megvásárlásának újragondolása.

Elektromos autók megvásárlásának újragondolása.

2023. 05. 15.


A Ford új szintre emeli a vásárlói és felhasználói élményeket, zökkenőmentes, egyszerű folyamattá alakítva minden ezzel kapcsolatos lépést az autó felfedezésétől kezdve egészen a karbantartásig – és mindezt az elektromos járművekkel kezdi

A Ford átformálja az elektromos autók megismerésének, megvásárlásának és használatának élményét, hogy vevői maximálisan elégedettek legyenek

2023. május 15. – A Ford ma ismertette új elképzeléseit arról, hogyan alakítja még kellemesebbé és élvezetesebbé autói megismerését, kipróbálását, megvásárlását és üzemeltetését – és mindezt elektromos járműveivel kezdi.

Európai márkakereskedőivel együttműködve a vállalat teljes egészében újragondolja az EV-k megvásárlásához vezető folyamatot, amelynek a jövőben minden lépése online hozzáféréssel is elintézhető lesz.

Elektromos Mustang Mach-E

Az új stratégia szerint az érdeklődők online bemutatótermekben és virtuális tesztvezetéseken ismerhetik meg az autókat, akár otthon egy fotelben ülve, akár egy-egy értekezlet 10 perces szüneteiben, majd az így kapott világos információk és átlátható árazás alapján könnyen dönthetnek a vásárlásról. A jármű átvételét is megszervezhetik néhány kattintással, később pedig okostelefonjukon keresztül intézhetik, hogy a szervizmunkák elvégzéséhez a márkaszerviz alkalmazottai el- és visszaszállítsák az autójukat.

A Ford a Koppenhágában megrendezett Bring On Tomorrow Live eseményen körvonalazta innovatív, új stratégiáját a vállalat európai márkakereskedői előtt, akik kulcsfontosságú szereplői lesznek az új generációs vásárlói élmény megteremtésének. A Ford lendületesen dolgozik azon, hogy 2024-re már 10 új elektromos modell szerepeljen európai kínálatában, köztük az új E-Tourneo Courier szabadidő-egyterű, amely ma mutatkozott be Koppenhágában.

új E-Tourneo Courier

“Jó úton haladunk, hogy 2030-ra valódi elektromos személyautó-márkává váljunk; ennek alapját egyedülállóan széles járműkínálatunk teremti meg, amit az a felismerésünk ihletett, hogy az EV-vásárlók másképp szemlélik a világot,” nyilatkozta Martin Sander, a Ford Model e Europe vezérigazgatója. “Az az elképzelésünk, hogy ügyfeleink számára minden eddiginél egyszerűbbé tegyük a számukra megfelelő elektromos modell megtalálását, megvásárlását és használatát, függetlenül attól, hogy ez a legelső ilyen autójuk, vagy már tapasztalt EV-tulajdonosok.”

A Ford új vásárlói élménye jóval több ember részére könnyíti majd meg, hogy elektromos autóra váltsanak, támogatva ezzel a Telefon:  vállalat kötelezettségvállalását, vállalat kötelezettségvállalását, hogy 2035-ig karbonsemlegessé teszi európai tevékenységei, logisztikája és közvetlen beszállítói működését, és hogy megteremti a jövő fenntarthatóbb, befogadóbb és egyenlőbb közlekedését.

Változó igények

A vásárlók új generációja már jóval modernebb szemlélettel intézi az autóvásárlást; ezt az online vásárlásaik élménye alapozta meg, és hozzáállásuk ugyanolyan progresszív, mint maga az autó, amit meg akarnak szerezni. A kutatások szerint a vevők 91 százaléka szívesebben választja az online vásárlást, ha a folyamat elég gördülékeny.

A Ford lehetővé teszi majd, hogy a vevők könnyedén válthassanak a számukra éppen megfelelőbbnek tűnő digitális és valós érintkezési pontok között. Ezáltal akár a teljes autóvásárlást elintézhetik néhány kattintással a Ford hivatalos online csatornáin és bemutatótermeiben, de ha úgy tartják praktikusabbnak, személyesen is ellátogathatnak a márkakereskedésekbe, márkaszervizekbe vagy a Ford Store pontokra információkért és frissítésekért – sőt a kétféle megoldást tetszésük szerint kombinálhatják.

Új Elektromos Explorer

Az Telefon:  új, elektromos hajtású Ford Explorerhez megalkotott Telefon: innovatív digitális élményen keresztül idén már beköszöntött a tesztvezetések digitális kora. Az ügyfelek emellett online foglalhatnak időpontot a valós tesztvezetésre is, hogy ne akkor kelljen átütemezni sűrű programjukat, amikor a kalandra termett crossover az év későbbi időpontjában megjelenik a márkakereskedésekben, sőt az autókat ki is szállítják majd hozzájuk.

A felmérésekből az is kiderült, hogy a vevők 77 százaléka kedveli a fix árakat, mert szeretik előre tudni, miért és mennyit fognak fizetni. Ez az oka annak, hogy Hollandiában a Ford már megszüntette a régebben szokásos áralkut, és a vállalat azt tervezi, hogy egész Európában bevezeti azt az árpolitikát, ami alapján a vételár ugyanaz, akár online, akár személyesen vásárol valaki

A Ford egy másik frusztráló tényezőt is fel akar számolni: a bizonytalanságot, hogy mikor érkezik meg a megvásárolt új autó. A megrendelés státusának egyértelmű átláthatósága, online nyomon követhetősége és az átadás időpontjának online foglalhatósága segít majd, hogy a vevők előre tervezhessenek

Ezáltal arra is alkalmuk nyílik majd, hogy előre jelezzék a hivatalos Ford márkakereskedőknek, miről szeretnének részletesebb tájékoztatást kapni az autó átvételekor; ez megkönnyíti számukra, hogy magabiztosan induljanak el első útjukra új EV-jükkel, akár a kereskedés udvarán, akár a saját kocsifeljárójukon ülnek be először a volán mögé. Az új autó házhoz szállítása és ottani átadása is választható opció lesz, ami a fiatalabb ügyfelek 69 százalékát érdekli.

Mindegyik új jármű a legfrissebb szoftvercsomaggal érkezik, ami az idők során tovább fejleszthető a vezeték nélküli frissítésekkel. A vezetők a Ford legújabb technológiáit használhatják, például az Európában elsőként bevezetett, kézhasználat nélküli: Telefon: BlueCruise autózást, vagy azokat a rendszereket, amelyekkel vezeték nélkül integrálhatók az okostelefonok funkciói.

Az új vásárlói élményeket úgy alakítják ki a szakemberek, hogy azok a vásárlás után is megkönnyítsék az autósok életét. A folyamatos támogatás része az is, hogy a vállalat hozzáférést biztosít Európa egyik legnagyobb, jelenleg több mint 450.000, 2024-re pedig 500.000 töltőpontot üzemeltető hálózatához, illetve az otthoni feltöltési megoldásokhoz, de a szervizeléshez is rendkívül gyors és kényelmes szolgáltatást kínál az autó el- és visszaszállításával.

“A Ford családtagként kezeli a vásárlóit. Odafigyelünk arra, mit szeretnének kapni tőlünk ahhoz, hogy életük a lehető legkellemesebb legyen, és mindent megteszünk azért, hogy ez megvalósuljon,” mondta el Sander. “Európai márkakereskedő-hálózatunk kulcsfontosságú szerepet kap abban, hogy átalakítsuk egy Ford megvásárlásának és birtoklásának élményét, és mindezt az elmúlt évtizedekben kiépített kapcsolatokra és bizalomra építjük – valamint a digitális eszközök új generációjára és az előremutató gondolkodásra.”

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.