Ford Mustang a világ legkelendőbb sportautója.

Ford Mustang a világ legkelendőbb sportautója.

2023. 04. 17.


Az elmúlt 10 évben egyik sportautóból sem adtak el többet, mint a Mustangból összesen és majd 60 évvel a bemutatása után, a legújabb, hetedik generációs Ford Mustang a legizgalmasabb és legszórakoztatóbb, köszönhetően a teljesen újragondolt vezetés 

A FORD MUSTANG AZ ELMÚLT 10 ÉV LEGKELENDŐBB SPORTAUTÓJA A VILÁGON

2023. Április 17. – Az S&P Global Mobility regisztrációs adatai szerint az elmúlt 10 év során a ma az 59. születésnapját ünneplő Ford Mustang® a világ legkelendőbb sportautója.

Ford Mustang

„Büszkék vagyunk az egész Mustang családra, arra, amit a Ford és különösen a szenvedélyes Mustang tulajdonosok és rajongók számára képvisel” – mondta Dave Bozeman, a Ford Blue Rajongói és Ügyfélszolgálati részlegének felelős alelnöke. „Elkötelezettek vagyunk a Mustang globális közösségének szolgálatában; Atlantától Adelaide-ig és azon túl is.”

A Ford belső adatai szerint, továbbra is az Egyesült Államokban a legerősebb a Mustang iránti kereslet, amely a globális eladások 78%-át teszi ki. További piacok közül a Mustang eladások 2022-ben Németországban 17,0%-al, Nagy-Britanniában 14,4%-kal, Svájcban 14,9%-kal, a Közel-Keletet pedig 7,4%-kal nőttek.

Magyarországon tavaly 126 Mustang talált gazdára, itthon a modell 20,2 százalékos részesedéssel a legnépszerűbb modell a sportautó kategóriában.

A vadonatúj, hetedik generációs, 2024-es Ford Mustang egy újabb fejezetet nyit az ikonikus modell történetében, a világ legkelendőbb sportautójának megjelenését, hangzását és vonzerejét tovább örökítve. Legyen kabrió, akár kupé, V8-as vagy turbófeltöltős 4 hengeres, kézi vagy automata, a Mustang mindenki álmát valóra váltja.

Kézi vagy automata váltó

A hetedik generációs Mustang két új motorral érkezik majd – egy újratervezett 2,3 literes EcoBoost és a Mustang GT valaha volt legerősebb 5,0 literes Coyote V8-as motorjával lesz elérhető. A hetedik generáció újdonsága a vadonatúj Remote Rev funkció, amely lehetővé teszi az autó motorjának távolról történő felpörgetését a kulcs segítségével, valamint egy új Electronic Drift Brake, amely gyorsan akár olyan profi driftelővé változtathat bármely kezdőt, mint például Vaughn Gittin Jr.

A Mustang Dark Horse™ a modell legújabb limitált szériás kiadásával bővíti a kínálatot a Mustang Bullitt 2001-es bemutatása óta, és új szintet céloz az utcai és pályás teljesítmény tekintetében, amely csak egy baljós megjelenésű Mustanggal és egy speciálisan módosított 5,0 literes V8-assal valósulhat meg – a valaha volt legerősebb 5,0 literes V8-as motorral, 500 lóerővel.**

5,0 literes V8-as motorral, 500 lóerővel

A Mustang Mach-E ® SUV, a Mustang család elektromos tagja immár 39 országban kapható, miután a közelmúltban elindult az értkesítése Tajvanon és Ausztráliában is. A Ford közel két évve kezdte meg a Mustang Mach-E gyártását, amiből a nemrég bejelentett 150.000 darab jelentős mérföldkő, mivel a vállalat 2023 végére évi 600 000 darabra, 2026-ra pedig több mint 2 millióra növeli az elektromos járműveinek gyártását.

###

*Az elmúlt 10 év összesített S&P Global Mobility globális könnyűjármű-regisztrációi alapján. Ezeket kormányzati és egyéb forrásokból gyűjtötték össze, és több mint 80 országban rögzítik a globális új gépjárművek 95 százalékát. Az S&P Global Mobility meghatározása szerint a sportautó kétajtós kupé és kabrió modelleket tartalmaz.

**A névleges lóerő és nyomaték a SAE J1349® szerinti prémium üzemanyagon használatán alapul. Az eredmények eltérőek lehetnek

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.