Ranger Wildtrak X és Tremor

2023. 03. 28.

A Ford Pro bevezeti Európa legkelendőbb pickup-családjában a vadonatúj Ranger Wildtrak X és Ranger Tremor változatokat, minden eddiginél szélesebbre bővítve ezzel a modell kínálatát

A vadonatúj Wildtrak X és Tremor változatokkal a Ford Pro felpörgeti a népszerű Ranger pickup off-road stílusát

BUDAPEST, Magyarország, 2023. március 28. – A Ford Pro ma bemutatja az új Ranger Wildtrak X és Ranger Tremor modellváltozatokat, minden eddiginél szélesebbre bővítve ezzel az európai piac legkelendőbb pickupjának kínálatát.

Mindkét jármű azoknak a vásárlóknak készült, akik a kemény terepen is jól boldoguló, sokoldalú autóra vágynak, ezért a Ford mérnökei alaposan átdolgozták a futóművet, amelyben alapáras a fejlett Bilstein lengéscsillapító. Az off-road használatra kifejlesztett vezetéssegítő rendszerek magabiztossággal töltik el a vezetőt, és mindkét változat kemény, új stílusú külsőt kapott, hogy már a kiállásuk is hűen tükrözze rátermettségüket. 

Ranger Wildtrak X és Ranger Tremor

A Ranger Wildtrak X és a Tremor vásárlói a szegmensben elsőként kínált Rugalmasan Állítható Tetőcsomagtartóval könnyebben szállíthatnak hosszú tárgyakat. Az egyszerűen használható rendszer opcióként a Ranger Limited és Wildtrak változatokhoz is megrendelhető.

Rugalmasan Állítható Tetőcsomagtartó

“Az új Ranger Wildtrak X és Tremor ugyanazon recept alapján készült, mint az ikonikus Ranger Raptor: mindegyikük még magasabb szintű off-road képességeket és lenyűgöző megjelenést kínál. Az új változatokkal minden eddiginél szélesebb lett a Ranger-paletta, így Európa legkelendőbb pickupja még több vásárlót szólíthat meg,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro Európa vezérigazgatója.

A Ranger modell már a Wildtrak X és Tremor bemutatását megelőzően is minden idők legmagasabb éves értékesítési eredményét könyvelhette el Európában1. A 44,9 százalékos piaci részesedés is új rekord, és az előző évihez képest 18 százalékkal magasabb piaci részesedésnek köszönhetően a modell immár zsinórban nyolc éve vezet a pickup-kategóriában. Az új modellváltozatok 2023 áprilisától rendelhetők meg itthon, és az első autókat várhatóan 2023 augusztusában kapják meg a vásárlók.

Ranger Wildtrak X

A Ranger Wildtrak X változat alapja a Wildtrak modell, amelynek hasmagasságát 26 mm-rel, nyomtávját pedig 30 mm-rel növelték, hogy még szilárdabban megvethesse a lábát a kemény terepen². Az alapáron beépített Bilstein nagy teljesítményű, helyzetérzékelős lengéscsillapítók a rugóút teljes hosszában megfelelő csillapító erőt adnak, úgy javítva a terepképességet, hogy közben az autó országúti teljesítménye sem romlik. A nagy igénybevételre tervezett kormányszervo és az acél kartervédő elem még magabiztosabb mozgást biztosít a terepen.

Bilstein helyzetérzékelős lengéscsillapító

Az új, alapáras off-road rendszerek közt megtalálható a Kanyarodási Asszisztens³, ami fékezésalapú nyomatékvektor-szabályozással akár 25 százalékkal is szűkítheti a fordulókört az élesen kanyarodó ösvényeken. A Terepmeneti Vezérlés³ hasonlóan működik, mint a sebességtartó automatika: a vezető beállíthatja a kívánt (32 km/óránál alacsonyabb) sebességet, és a jármű automatikusan adagolja a gázt és a fékerőt, tartva a kívánt tempót, hogy a vezetőnek a nehéz terepviszonyok közt csak a kormányzásra kelljen összpontosítania. A Sziklán Araszolás üzemmód – ami eddig csak a Ranger Raptorban állt rendelkezésre – átkalibrálja a gázreakciókat, a kipörgésgátló működését és a sebességváltó fokozatválasztását, hogy az autó jól uralhatóan araszoljon végig a sziklás vagy egyenetlen talajon. 

Az összes Wildtrak X modellt a Ford jól bevált 2,0 literes EcoBlue biturbó dízelmotorja⁴ hajtja 500 Nm forgatónyomatékkal (ez már 1750 1/perc fordulatszámtól rendelkezésre áll) és 205 lóerő teljesítménnyel egy 10 fokozatú automata sebességváltón keresztül. Alapáras az új, fejlett állandó összkerékhajtási rendszer is a kényelmes ‘kapcsold-be-és-felejts-el’ üzemmóddal, ami mindig a legjobb teljesítményt biztosítja, amikor és ahogy arra a vezetőnek szüksége lehet. 

205 lóerő teljesítmény

Széles nyomtávjával, alsó védőelemeivel és emelt hasmagasságával a Ranger Wildtrak X még az eddigi Wildtrak változatnál is hatásosabb vizuális üzenetet sugall. Erre még inkább ráerősít, hogy a hűtőrács keretét, a lökhárító H-keretét, a sárvédő-szélesítéseket és a hátsó lökhárítót különleges Asphalt Black színre fényezték. A külön megrendelhető mátrix LED fényszórók a hűtőrácsba épített kiegészítő lámpákkal kiváló fényviszonyokat teremtenek. A kemény off-road stílusra vaskos Wildtrak X emblémák, feketített Ford-emblémák, fekete 17 colos könnyűfém keréktárcsák és fehér feliratos terepgumik teszik fel a koronát. 

Terepgumi

Az utastérben a Miko velúrral kárpitozott üléseken exkluzív Wildtrak X hímzés látható, míg a műszerfal felső részét, az ajtópaneleket és a középkonzolt kontrasztos Cyber Orange öltésekkel díszített, lágy tapintású Terra velúr borítja. A beépített konnektivitásnak köszönhetően alapszolgáltatás a csatlakozás a FordPass alkalmazáshoz, illetve az olyan Ford Pro szolgáltatásokhoz, mint a használati értéket optimalizáló Ford Liive

Miko velúrral kárpitozott ülések

Ranger Tremor

Az új Ranger Tremor alapja a kemény munkára tervezett Ranger XLT, és az autó megkapta a Wildtrak X futómű- és technológiai fejlesztéseit (többek közt az új összkerékhajtási rendszert), hogy kiszolgálja a magabiztos off-road képességű pickupra vágyó vásárlókat.

Az áttervezett futómű-geometriának köszönhetően a jármű kiállása keményebb és stabilabb lett, és ezt a hatást tovább erősíti, hogy nőtt a nyomtáv és nagyobbak a kerékív-szélesítések. A Ranger Tremor kalandkedvelő természetét látványosan kihangsúlyozza a hosszan hátranyúló bukócső, míg az alumíniumöntvény oldalfellépők és a jól látható elülső vonószemek az autó funkcionális stílusát erősítik. A modell merész kiállását még látványosabbá varázsolja néhány külső elem és a hűtőrács különleges Boulder Grey fényezése.

A Ranger Tremor üléseit és padlóját vízálló, könnyen tisztítható műbőr borítja. Egy opcionális (előre bekábelezett) mennyezeti kapcsolócsomag hat bemenetet kínál a csörlők, a LED fényhidak és más tartozékok használatához, amelyek a Ford márkakereskedésekben, vagy online a Ford Shopban rendelhetők meg.

A szegmens első Rugalmasan Állítható Tetőcsomagtartója

A Ranger Wildtrak X és a Tremor vásárlói egyaránt felszerelhetik autójukra a Ford új, innovatív Rugalmasan Állítható Tetőcsomagtartóját⁶. Ez az egyedülálló megoldás a tetőcsomagtartó és az előre-hátra csúsztatható állvány révén lehetővé teszi, hogy a hosszú tárgyakat a tetőmagasság fölött lehessen szállítani, ne pedig a fülke és a platóhátfal közé beszorítva. Ezzel nemcsak biztonságosabb a szállítás, hanem hasznos hely szabadítható fel a platón. A Rugalmasan Állítható Tetőcsomagtartó 2023 márciusától a Ranger Limited és Wildtrak modellváltozatokhoz is megrendelhető opcióként.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.