Az új generációs Ford Ranger Raptor

2022. 11. 01.

Az új generációs Ford Ranger Raptor készen áll a Baja 1000 futam extrém kemény kihívásaira

MELBOURNE, Ausztrália, 2022. november 1. – A Ford bejelentette, hogy az új generációs Ranger Raptor lesz a legújabb off-road modellje, ami elindul a világ egyik legkeményebb tereprallyján, a SCORE International Baja 1000 futamon. Az autó karbonszegény bioüzemanyaggal fog versenyezni, bebizonyítva, hogy ezek az üzemanyagok a legszélsőségesebb körülmények közt is beválnak.

Ranger Raptor

A Ford Performance és az ausztrál Kelly Racing közös munkájával készült el a Ranger Raptor versenyautó-változata, amelynek fejlesztésében az amerikai Lovell Racing is részt vett, és ez a csapat fog rajthoz állni a géppel a november 28-án a Baja futamon. A Ford Performance egyik legfontosabb off-road partnere, a Lovell Racing számos tereprally-bajnokságot nyert már, és tulajdonosa, Brad Lovell bekerült az Off-Road Motorsport Hírességek Csarnokába.

A Ranger már régóta igazi ikonnak számít a Ford kínálatában. A versenygépet Ausztráliában építették és tesztelték, majd átszállították az USA-ba, ahol a hosszú és kemény megmérettetés előtt tovább tökéletesítették.

Ford Performance

“A Baja 1000 rajtját tesztkilométerek százezrei előzik meg, amelyek arra szolgáltak, hogy a végletekig próbára tegyük a Ranger Raptort,” nyilatkozta Brian Novak, a Ford Performance off-road motorsport-szakágvezetője. “Ez egy hihetetlenül kemény futam, emellett pedig a terepjárók közismert próbapályája is. Éppen ezért izgatottan várjuk, hogyan teljesít majd a Ranger Raptor az extrém versenykörülmények közt.”

A Baja California Peninsulában megrendezett Baja 1000 a világ egyik leghíresebb terepversenye, ahová a földgolyó minden tájáról érkeznek jelentkezők, hogy próbára tegyék magukat és autóikat a sivatagi szakaszokkal, meredek lejtőkkel és kemény kaptatókkal tarkított útvonalon.

Az F-150 Raptor és a Ford Bronco már korábban is sikeresen szerepelt a Baja futamokon. 2017-ban egy egyedi építésű F-150 Raptor dobogós helyen végzett, majd a saját lábán további 400 mérföldet tett meg a csapat hazai bázisáig, de a Baja a Bronco R versenyautó-prototípus fejlesztési programjának is szerves része volt, ahogy a jelenlegi sorozatgyártású Bronco is itt bizonyította strapabírását, 1969-ben pedig a márka legendás győzelmet aratott ezen a versenyen – szóval a Ford neve igencsak sokszor szerepel a Baja 1000 hosszú történetében.

A Ford Performance szilárdan hisz abban, hogy a Ranger Raptor készen áll a kihívásra. Az autót a SCORE stock géposztály szabályainak megfelelően építették, és a Shell bioüzemanyagával fog versenyezni, ami egyharmados arányban tartalmaz etanolt és bionaftát.

Off-Road Motorsport

“A csekély karbonlábnyomú üzemanyagok használata az olyan kemény helyeken, mint a Baja 1000, segít abban, hogy a bioüzemanyagok és más tiszta energiaforrások gyorsabban elterjedjenek, és bárki számára könnyen és olcsón elérhetők legyenek,” vélekedett Cynthia Williams, a Ford fenntarthatóságért, megfelelésért és homologizációért felelős globális igazgatója. 

Baja California Peninsula

A Ford arra törekszik, hogy járműkínálata, tevékenysége és beszállító lánca legkésőbb 2050-re karbonsemlegessé váljon, 2035-ig pedig teljesítse a tudományos alapon megállapított köztes célokat. Miközben a Ford elkészíti legnépszerűbb modelljeinek elektromos változatait, a vállalat továbbra is folytatja az alternatív üzemanyagok kutatás-fejlesztését, hogy minél több hatékonyan működő, alacsony széndioxid-kibocsátású megoldást kínálhasson vásárlóinak. A hagyományos megoldásokhoz képest az alternatív üzemanyaggal működő járművek csökkenthetik az üvegházhatású gázkibocsátást, méghozzá a kúttól a kerekekig mérve, ami az üzemanyagok előállításából és értékesítéséből származó emissziót is magában foglalja.

Az alábbi  linkre kattintva megnézheti, hogyan épült meg a Baja futamra felkészített, új generációs Ranger Raptor, és hogy milyen tempóra képes az autó a kemény terepen.

Ranger Raptor megépítése Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.