Ford versenyautója a Asphalt 8 videojátékban

2022. 08. 26.

A Ford Team Fordzilla P1 versenyautója bemutatkozik az Asphalt 8 videojátékban

2022. augusztus 26 - A Ford Team Fordzilla P1 (TFZ-P1) versenyautója készen áll arra, hogy rajthoz álljon a rendkívül népszerű Asphalt 8: Airbourne mobiltelefonos videojátékban.

A játékban a TFZ-P1 több mint 75 pályán villanthatja meg jól ismert képességeit, sőt még azokat is, amelyekről eddig sejtelmünk sem volt, hiszen a több mint 500 millió felhasználó által letöltött programban az autók hatalmasakat ugratnak. Az autót prémium díjként kapják mindazok, akik a játék keretein belül részt vesznek a 2022. szeptember 2-án kezdődő tíz napos fesztiválon, amit közvetlenül a játékprogram eddigi egyik legnagyobb frissítését követően rendeznek meg.

Ford Team Fordzilla P1 (TFZ-P1) versenyautója

A Ford TFZ-P1 feltűnése az Asphalt 8-ban arra is lehetőséget biztosít, hogy az autó rajongói megcsodálhassák a gép nyolc új fényezést, és kiválasszák közülük a kedvenc árnyalatukat. A virtuális végsebesség 435 km/óra lesz, ami egy nitró-gázfröccsel további 48 km/órával felpörgethető, a gyorsulás pedig csupán 1,12 másodperc 100 km/órás tempóra, vagyis garantált az adrenalinlöket.

A Ford Team Fordzilla Kölnben, a 2022-es Gamescom rendezvényen jelentette be a hírt, ahol a csapat bemutatta új gamer-cockpitjét, a Ford pedig kiállította az új Ford Bronco modellt.

A Ford TFZ-P1

A TFZ-P1 versenyautó története 2020 márciusában kezdődött, amikor a Ford arra kérte a gamereket, hogy szavazzák meg a Twitteren, milyen versenygép tetszene nekik – beleértve az ülés és a cockpit kialakítását és a motor elhelyezését is. Közel negyedmillió szavazat érkezett.

A Ford dizájnerei ennek alapján láttak munkához, és több változatot is elkészítettek; a szavazók végül Arturo Ariño külső formatervét és Robert Engelmann kabin-kialakítását választották ki. A tervek véglegesítése után alig három hónappal pedig már el is készült a jármű életnagyságú modellje, ami a 2020-as gamescom rendezvényen mutatkozott be.

Azóta az autó versenyszimulátorrá, később pedig steaming-platformmá fejlődött, miközben egy sor különféle fényezést kapott – többek közt egy fényvisszaverő narancssárga kísérleti festést is. A TFZ-P1 nemrégiben jelent meg újra a virtuális térben, amikor feltűnt egy népszerű konzol-videojátékban.

A Gameloft® és az Asphalt 8

A Gameloft®egy párizsi székhelyű francia játékfejlesztő cég, ami a mobiltelefonos játékokra specializálódott. A piacvezetőnek számító vállalat már 2000 óta az egyik leginnovatívabb szereplő ezen a területen. A hirdető cégek és ügynökségek havonta 58 millió egyéni felhasználót érnek el reklámjaikkal a Gameloft®játékokon keresztül. A Gameloft®egy Vivendi vállalat.

A 2013-ban megjelent Asphalt 8 egyike annak a húsz játéknak, amelyek számos platformon elérhetők az Asphalt banner alatt. Ez a játék nyolcadik kiadása, ami kiváló kritikákat kapott; ezt támasztja alá az is, hogy ez az egyik legnagyobb számban letöltött mobiltelefonos autóverseny az iOS és az Android rendszeren egyaránt. A játékban több mint 300 különböző autóval lehet versenyezni, és a játékosok eddig több mint 3,5 milliárd órát töltöttek az Asphalt 8-ban, ahol mintegy 2,2 milliárd kilométert tettek meg lendületesen driftelve.

A Team Fordzilla

Az idei gamescom rendezvény egyben a Ford első esport-csapatának harmadik születésnapja is. Ebben a három évben a Team Fordzilla csapat tagjai nemcsak az élvonalban versenyeztek a virtuális világban, hanem aktívan részt vettek a Ford tevékenységeiben is, köztük a Driving Skills for Life programban, amely a biztonságos autóvezetést népszerűsíti a fiatalok körében. Támogatták a Ford Gaming Transit megtervezését is; ez egy különlegesen átépített haszonjármű, amely akadálymentes játéklehetőséget kínált speciális mozgási igényű gyermekek számára.

Idézetek

“Nagyon büszkék vagyunk arra a három alappillérre, amiről az Asphalt franchise híressé vált: az exkluzív, nagy teljesítményű autókra, az adrenalinszintet felpörgető futamokra és a játékmódok sokaságára. Nagy odafigyeléssel választjuk ki azokat az autókat, amelyek beleillenek a játék imázsába. Ezért is olyan népszerű az Asphalt 8 minden versenygépe, most pedig örömmel üdvözöljük a Team Fordzilla P1-est a rajtrácson!

”Kirill Sergienko, a Gameloft® Asphalt 8 játékmenedzsere,“

A mobiltelefonos játékok világa teljesen új terület számunkra, és hihetetlenül örülünk, hogy a TFZ-P1 egy ilyen népszerű és közismert franchise része lehet. Mindig is úgy gondoltuk, hogy az autó kicsit emlékeztet egy űrhajóra, és most megláthatjuk, milyen szépen repül majd azokon az élvezetes ugratókon!”

Emmanuel Lubrani, Team Fordzilla


A Ford Motor Company képviseletét Magyarországon és a Közép-Kelet-európai régióban a Ford KKE Kft látja el

A Ford Magyarország 38 hivatalos Ford márkakereskedőjével teljeskörű értékesítési, szerviz és vevőszolgálati tevékenységgel, alkatrész forgalmazással és a Ford Credit révén teljeskörű finanszírozással áll a magyar vásárlóközönség rendelkezésére.

Kapcsolat elérhetőség


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.