Ford E-Transit elnyerte az Euro NCAP Aranyérmét

2022. 02. 18.

Fejlett vezetéssegítő rendszereiért a tisztán elektromos hajtású Ford E-Transit elnyerte az Euro NCAP Aranyérmét

2022. február 17. – Átfogó vezetéssegítő rendszereinek köszönhetően a tisztán elektromos hajtású 1 Ford E-Transit elnyerte a járművek biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP aranyérmét.

A díjat odaítélő szakemberek kiértékelték az aktív biztonsági rendszerek teljesítményét és hatékonyságát, megfigyelve, hogyan működik az önműködő vészfékezés a járművek, kerékpárosok és gyalogosok megközelítésekor, illetve a sávtartó technológia, a közlekedési táblák felismerése és az utasfigyelő rendszer.

A 2 tonnás haszonjárművek szegmensében eddig csupán két jármű szerezte meg az Euro NCAP Aranyérmét: az egyik az E-Transit, a másik pedig a Transit dízelmotoros változata, amely  2020 decemberében nyerte el ezt a kitüntetést

“Az Euro NCAP a járműbiztonság szinonimája. Az, hogy a szervezet odaítélte Aranyérmét az E-Transitnak, egyértelműen bizonyítja a Ford biztonság iránti elkötelezettségét teljes haszonjármű-palettáján,” nyilatkozta Stuart Southgate, a Ford Európa biztonsági tervező részlegének igazgatója. „Az E-Transit fejlett vezetéssegítő rendszerei egyaránt ügyelnek a sofőrre és a többi közlekedőre, de az üzemeltetők számára is segítséget jelentenek, hiszen a baleseti károk mérséklésével javítják az autók üzemidejét, emellett pedig csökkentik a biztosítási díjakat.”

Az E-Transit felszereltségében olyan vezetéssegítő technológiák szerepelnek, mint a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer2, a Jelzőtábla Felismeréssel kiegészített Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika2, a Sávváltási Figyelmeztetéssel és Segítséggel kiegészített Holttérfigyelő2, a Kereszteződés Asszisztens, a 360 fokos kamera és a Tolatási Fékasszisztens2.

Az Euro NCAP szimulációin részletesen tesztelték a vezetőfigyelmeztető és aktív biztonsági technológiák működését, amikor a Transit álló vagy lassan mozgó járművekhez közelít, illetve amikor egy másik jármű hirtelen lefékez előtte. A programban olyan teszt is szerepelt, amikor egy gyermek kiszalad az útra, vagy amikor kerékpárosok és gyalogosok vágnak át az úttesten 3 – vagyis csupa olyan helyzet, amelyek gyakran előfordulhatnak a városi környezetben, márpedig a Ford szerint jellemzően itt használják majd az E-Transitokat.

Az E-Transit által megszerzett Aranyérem újabb bizonyíték a Ford haszonjármű-biztonsági technológiáinak elsőségére. Nemrégiben a Transit Custom is  Aranyérmet nyert,

így a Ford az egyetlen olyan gyártó, amely egyaránt kínál aranyérmes áruszállítót az 1 tonnás, a 2 tonnás és az EV szegmensben.

Néhány európai ügyfele bevonásával a vállalat már a tipikus szállítási feladatokat teszteli az E-Transittal, és az első vásárlók a tervek szerint 2022 tavaszán vehetik át autóikat.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.