Ford-vezetéstechnikai program

2021. 09. 06.

Idén újra megérkezik Magyarországra a Ford globális, ingyenes vezetéstechnikai programja

Budapest, 2021. szeptember 2. – A Ford Alapítvány által világ 46 országában sikeresen működő Ford Driving Skills for Life elnevezésű ingyenes tréningsorozatot 2021-ben ismét megrendezik Magyarországon – jelentette be Ford ma egy sajtótájékoztató keretében. A társadalmi szerepvállalás program célja, hogy segítse a 18-26 év közötti friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalokat a vezetési gyakorlat megszerzésében, hogy elkerülhessék az autóbaleseteket. Ebben az évben a COVID előírások betartásával 200 fiatalt várnak a szervezők. 

Ford Driving Skills for Life

Magyarországon a közúti közlekedés nagy veszélyt jelent a fiatalokra: közlekedési balesetben évek óta 50-70 fő veszíti életét ebből a korosztályból, amely a közúti balesetben meghalt személyeknek a 10 %-a.

“Mellbevágó statisztikák bizonyítják, hogy a 18-26 éves korosztály közel kétszer akkora eséllyel veszíti életét a közutakon, mint a többiek, körükben Európa szerte ez a vezető halálok. Ezért is vagyunk nagyon büszkék, hogy a nagy sikerű Ford Driving Skills for Life CSR-programot a tavalyi kényszerű szünet után folytathatjuk. Az ingyenes vezetéstechnikai oktatás során a vezetés közben adódó vészhelyzetekre próbáljuk felkészíteni a fiatalokat, hiszen a jogosítvány megszerzése csak egy dolog, a járművezetői rutin elsajátítása viszont hosszútávú folyamat. A szeptember 25-26-án szervezett 4 kis csoportos vezetéstechnikai tréningünk már a világ minden táján bizonyított, így biztosra vesszük, hogy a fél napos képzést követően a tapasztalatlan fiatal sofőrökből is magabiztos autóvezetők válhatnak. Érdekes, kreatív és mindenekelőtt hatékony programmal várjuk a jelentkezőket." - mondta Györke Orsolya, a Ford Driving Skills for Life magyarországi menedzsere.

Györke Orsolya menedzser

A Ford Driving Skills for Life programot 2003-ban az USA-ban, az amerikai közlekedési hatósággal együttműködve indította el a Ford Funda Ford Motor Company Alapítványa. 2021-ig a Ford Fund a több, mint 60 millió dollárt fektetett be a Ford Driving Skills for Life program működtetésébe, és ma már a világ 46 országban tartanak sikeres tréningeket, összesen több mint 1 250 000 fiatal számára biztosítva az ingyenes gyakorlati képzést. 2013-as európai bevezetése óta - 12 millió eurós befektetéssel - kontinensünkön is több mint 30 000 friss jogosítvánnyal rendelkező fiatal vett részt a képzéseken. Hazánkban a program 20217-es indulása óta a tavalyi kényszerű szünet ellenére is már több, mint 1700-an vettek részt a fél napos tréningeken, és lettek gazdagabbak sok hasznos tapasztalattal. A 4, egyenként félnapos tréningre szeptember 25-26-án kerül sor, amire az érdeklődők már most is jelentkezhetnek a

http://www.drivingskillsforlife.huweboldalon. A Ford DSFL-hétvégén a fiatalok az autókezelési ismeretek mellett megtanulják az olyan közlekedési veszélyek kezelését mint például a vészfékezés akadálykikerüléssel, a jégen megcsúszó, alulkormányzott jármű kezelése illetve a zavaró tényezők felismerését és kiküszöbölését is. A tréningen kiemelt figyelmet fordít a Ford az elektromos közlekedés kihívásaira. A résztvevők megtapasztalhatják, milyen egy elektromos autót vezetni, ill. a scooterrel való helyes közlekedés gyakorlására is készülnek gyakorlatokkal a szervezők. 

Ford Driving Skills for Life szervezők

"Szó szerint kijózanítóak a hazai közúti balesetekkel foglalkozó statisztikák. 2020-ban a hazai közutakon összesen 13778 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, melynek nagyságrendileg 15%-át, közel 2000-et 25 évesnél fiatalabbak okoztak. A 200.000 jogosítvánnyal rendelkező, ebbe a korosztályba tartozó személy továbbá nemcsak a balesetek okozója, de számos esetben ők az áldozatok is. A közutakon évente 18-22 000 ember sérül meg vagy veszíti életét, akik közül 5000-5500 fő, a sérültek egynegyede szintén 25 évnél fiatalabb volt. Közülük évente
70-90 fő halt meg. A Rendőrségnél szomorúan látjuk, hogy a fiatalok meggondolatlansága milyen veszélyt jelent saját maguk, és a közlekedésben részt vevő többi szereplő számára is. Üdvözöljük a mostani kezdeményezést, és minden támogatást biztosítunk a Ford Driving Skills For Life képzéssorozathoz." - mondta el Óberling József, rendőr ezredes az ORFK-OBB képviseletében. 

Óberling József, rendőr

A Ford Driving Skills for Life képzés során azonban nemcsak a törvényileg szabályozott veszélyforrásokról esik majd szó, de a szervezők kiemelt figyelmet szentelnek a közösségi médiahasználatból és a telefonálási szokásokból adódó veszélyeknek is. A Ford kutatása szerint a 18-24 éves korcsoportba tartozó autóvezetők 13 százaléka ül autóba egy-egy buli után, és 43 százaléka SMS-ezik, 36 százalékuk telefonál, 11 százalékuk néz mobilon videókat vagy szelfizik vezetés közben.

„Az európai fiatalok halálozási okai között az első helyen szerepel az autóbaleset, ezért kiemelten fontos, hogy a friss jogosítvánnyal rendelkező tapasztalatlan sofőrök minden segítséget megkapjanak ahhoz, hogy gyakorlott autóvezetőkké váljanak. A tréning programját a nemzetközi szakértőcsapattal közösen állítottuk össze, a magyar hatóságok bevonása mellett, így ténylegesen a hazai valóságra szabtuk az elméleti, a gyakorlati, illetve a demonstrációs részeket is. A képzés során a számítógépes játékok és a virtuális valóság is a segítségünkre lesz, valamint a drogok és az alkohol hatásait demonstráló öltözettel, illetve a megváltozott útviszonyok és extrém időjárás által okozott veszélyek szimulálásával zajlik majd az izgalmas felkészülés." - mondta Györke Orsolya a DSFL program hazai managere.

A Ford Magyarország idén a Hungarian Police Rally Teammel és az ORFK-OBB-vel együttműködve nagyszabású közös kampányban hívja fel a figyelmet a közlekedés biztonság fontosságára. A kampány keretében a 2021-es Magyar Rally Bajnokság futamain egy közlekedésbiztonsági parkban várják a rally szerelmeseit, hogy a futamok szüneteiben sok hasznos információval, játékos formában hívják fel a figyelmet a szabályos vezetésre. A kampány főszereplője a Hungarian Police Rally Team új autója, egy Rally3-as Ford Fiesta, mely az idei DSFL Programokon is látható lesz.

Hoffer Zsolt, a Hungarian Police Rally Team Pilóta

„Csapatunk két fő iránya az Autósport és a Közlekedésbiztonság. Az autósport, a rallye értékeit használjuk fel eszközként, a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében.” – mondta el Hoffer Zsolt, a Hungarian Police Rally Team Pilótája, rendőr alezredes, vezetésbiztonsági szakértő.

Az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság a közlekedési tudatosság fejlesztésére idén bevezet egy új applikációt is. OBBPoint applikációja a világ első, sebesség alapon működő „hűségpont”-rendszere. Az ötletet az üzletláncok által kínált hűségkártyák adták. A várhatóan augusztus első napjaiban induló OBBPoint felhasználói akkor kapnak pontokat, ha szabályosan közlekednek: az app szabadon letölthető.

Berzai Zsolt r. alezredes az applikáció kapcsán elmondta, hogy az elképzések szerint az OBBPoint alkalmazással gyűjtött „szabályossági-jutalompontokat” a későbbiekben különböző üzletekben és szolgáltatóknál lehet majd beváltani kedvezményekre, vagy ajándéktárgyakra. A programot támogató szponzorokkal még tart az egyeztetés, hogy milyen kedvezményeket, jutalmakat, ajándékokat ajánlanak fel.

A Ford és a közreműködő partnerei remélik, hogy a programban minél több magyar fiatal vesz majd részt, hiszen a közutak biztonsága mindannyiunk érdeke és a rutin megszerzése, illetve megtartása életeket menthet. A félnapos, ingyenes programra folyamatosan lehet regisztrálni a

http://www.drivingskillsforlife.hu weboldalon.


Időpontfoglalás

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.