Ford az első európai Regionális Alkatrész Központja

Biatorbágyon

2021. 04. 14.

Biatorbágyon nyitja meg a Ford az első európai Regionális Alkatrész Központját

BUDAPEST, 2021. április 12. – A Ford ma Biatorbágyon megnyitotta Regionális Alkatrész Központját. A hivatalos eseményen jelen volt Szíjjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Menczer Tamás, államtitkár valamint Yiannis Tavanidis, a Ford regionális igazgatója is.

Az újonnan alapított Regionális Alkatrész Központ 15 közép-kelet-európai országot szolgál ki, vagyis Magyarországon kívül Ausztria, Albánia, Bosznia, Bulgária, Horvátország, Csehország, Ciprus, Görögország, Macedónia, Moldova, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia hivatalos Ford márkaszervizei is innen kapják az eredeti alkatrészeket.“A mai esemény fontos mérföldkő a Ford magyarországi történetében, és nagyon örülök annak, hogy folytatjuk a több mint 10 éve megkezdett utunkat. Helyi irodánk 2007-ben kezdte meg a munkát Magyarországon és az EDM-piacokon. A szervezet első nagyobb léptékű növekedését az jelentette, amikor a Ford Motor Company 2012-ben megnyitotta Szentendrén regionális központját. A következő lépés a Ford Üzleti Szolgáltató Központ megalapítása volt 2018-ban Budapesten, ami lehetővé tette számunkra, hogy egyre több európai és globális Ford-tevékenységet telepítsünk Magyarországra, lefedve ezzel a terméktervezés, a marketing, az aftersales, a HR, a pénzügy és számos más terület feladatait,” mondta el Yiannis Tavanidis, a Ford regionális igazgatója.“Az új biatorbágyi központ, ami a Ford első Gyors Kiszolgálású Alkatrész Központja (HVC)* Európában, nagy segítséget jelent majd a közép-kelet-európai Ford márkaszervizeknek abban, hogy gyorsabban kapják meg a megrendelt alkatrészeket. Ugyanakkor az új létesítmény Biatorbágyon nemcsak az alkatrészrendelés hatékonyságát javítja, hanem meggyőződésem szerint a Ford vásárlóinak ügyfélélményére is pozitív hatással lesz. A Fordnál családtagként tekintünk vásárlóinkra – és az, ahogyan az értékesítési és aftersales-folyamatokat kezeljük, igazán különlegesnek számít,” tette hozzá Yiannis Tavanidis.

A Ford Motor Company az Arcese Csoporttal együttműködve építette fel a 10.000 négyzetméteres, modern raktárközpontot, ahol több mint 18.000 különféle Ford-alkatrészt tárolnak. Az Alkatrész Központ jelenleg 55 ember számára biztosít munkalehetőséget.

Magyarország egyik legnagyobb amerikai tulajdonú autóipari munkaadójaként a Ford folyamatosan bővíti szolgáltatásait, immár 3 helyszínen (Budapesten, Szentendrén és Biatorbágyon) végezve tevékenységeit. A vállalat 624 magasan képzett, fiatal magyar mérnököt és közgazdászt foglalkoztat számos különböző területen.A Ford emellett egyre növekvő magyarországi beszállítói hálózattal is rendelkezik: jelenleg több, mint 40 vállalat és 69.000 munkavállaló gyárt és szállít részegységeket a Ford üzemei számára. Ez 2020-ban 2,27 milliárd dollárnyi összesített bevételt jelentett az érintett cégek mérlegében.

2010 óta a Ford piacvezető a magyarországi gépjármű-értékesítésben. A márka jelentős, 9,1 százalékos piaci részesedéssel bír a személyautók szegmensében, és több mint 32 százalékos részesedést szerzett a haszongépjárművek piacán.

Idén év elején jelentette be a Ford, hogy a korábban tervezett összeg közel kétszeresét, legalább 22 milliárd dollárt fektet be globálisan az elektromos hajtásba, és az elektromos járművek gyártásához 1 milliárd dollár beruházással létrehozza a Ford Kölni Villamosítási Központját, a vállalat első ilyen létesítményét Európában. Kölnben készül majd 2023-tól a vállalat első európai gyártású, európai vásárlók számára tervezett, nagy sorozatban készülő, tisztán elektromos hajtású személyautója, és a cég máris tervbe vette egy második elektromos jármű ottani gyártását is.

2026 közepére a Ford európai személyautó-palettájának 100 százalékában megjelenik majd a nulla károsanyag-kibocsátásra képes, tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtás, 2030-ra pedig a teljes kínálata tisztán elektromos hajtású lesz.

*HVC (Gyors Kiszolgálású Központ): A Ford Motor Company gyors kiszolgálású központjai nagy mennyiségű gyorsan forgó alkatrészt raktároznak, amelyeket egynapos határidővel szállítanak ki a Ford márkakereskedések és a hivatalos Ford márkaszervizek számára.


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.