A Ford 15 személygépkocsit bocsát a humanitárius segélyszervezetek rendelkezésére

2020. 04. 09.

A Ford a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsal együttműködve 15 személygépkocsit bocsát a humanitárius segélyszervezetek rendelkezésére a koronavírus elleni küzdelem segítésére


BUDAPEST, 2020. április 8.  A Koronavírus járvány Magyarországot is elérte, és a járvány számos területen okoz nehézségeket. A veszélyhelyzet leküzdésére több vállalt fogott össze a magyarországi humanitárius szervezetekkel, segítséget ajánlva a krízis elhárításában. A Ford Magyarország azon a területen segít, mely a szakterülete. 15 személyautó és személyszállító kisbusz használatba adását ajánlotta fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely szervezet a legnagyobb segélyszervezetekkel együttműködésben juttatja el a gépjárműveket azokra a területekre, ahol leginkább szükség van rájuk. 
Így a Ford Magyarország által felajánlott Focusok, Kugák, Mondeok és Tourneo Custom kisbuszok a Magyar Vöröskereszt, Katolikus Karitász, Ökomenikus Segélyszervezet, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Református Szeretetszolgálat, és a Heim Pál Gyermekkórház, valamint a Szent László Kórház használatába kerülnek, hogy segítsék a szervezetek logisztikai, szállítási feladatait.„Nehéz idők járnak Magyarországra és az egész világra. Eljött a cselekvés és az együttműködés ideje. Több iparág összekapcsolásával komoly segítséget nyújthatunk a rászorulók és a válsághelyzet élvonalában küzdő emberek számára,” nyilatkozta Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. „A Ford elkötelezetten lép fel e helyzetben – ahogy az már máskor is előfordult cégünk 117 éves története során. Büszkék vagyunk arra, hogy a Ford világszerte segítő kezet nyújt a világjárvány idején” – Tette hozzá Szabó Attila – „A Ford Motor Company egyik michigani gyártóüzemében április elején kezdte meg a Levegőszűrős Légzőkészülékek (PAPR) nagy sorozatú gyártását, és plymouthi üzemében hetente több mint 100.000 darab műanyag arcvédő pajzsot szerel össze. A Ford Angliában az Airbus-szal és a Rolls-Royce-szal közösen szintén levegőszűrő készülékek fejlesztésén dolgozik, és több európai országban a Ford Magyarországhoz hasonlóan számos személygépkocsit és haszonjárművet ajánlottunk fel a vírus elleni küzdő szervezetek mobilitásának biztosítására.”A Ford által felajánlott gépjárművek a márciusban meghirdetett veszélyhelyzet visszavonásáig állnak majd a kórházak és a karitatív szervezetek szolgálatában, segítve elsődlegesen az egészségügyi személyzetet, illetve a kórházak és karitatív szervezetek bármely, a veszélyhelyzettel összefüggő feladatának ellátását.


E-mailt/visszahívást kérek!


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.