A Ford Motor Company Alapítvány bejelentette adományozási projektjét

2020. 04. 03.

A Ford Motor Company Alapítvány bejelentette adományozási projektjét, hogy a Ford európai dolgozói is hozzájárulhassanak a COVID-19 elleni küzdelemhez

KÖLN, Németország, 2020. április 2. – A Ford Motor Company Alapítvány ma két új, különleges lehetőséget ismertetett a világ különböző országaiban dolgozó Ford-munkatársakkal, akik – miközben betartják az otthon maradásra intő figyelmeztetéseket – már alig várják, hogy hasznos tevékenységet végezhessenek.

Az egyik ilyen kezdeményezés a Ford Alapítvány és a Ford Motor Company vezérigazgatója, Bill Ford együttes erőfeszítésével létrehozott COVID-19 Adományozási program, amelynek keretében 500.000 dollárnyi összeget különítenek el az erre kijelölt közösségi szervezetek számára a COVID-19 vírus elleni küzdelemhez, és amely várhatóan egymillió dollárt gyűjt majd a járvány ellen világszerte küzdő csoportok számára. Ennek keretében Európában is forrásokat biztosítanak számos különféle szervezet támogatására Németországban, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban.A Ford Alapítvány emellett beindítja az új “Olvasd és vedd fel” virtuális önkéntes projektet; ennek lényege egy online könyvtár, amelyben a Ford munkatársai gyermekkönyveket olvasnak fel, és ezt világszerte meghallgathatja az a mintegy 1,3 millió gyermek, akik az iskolák bezárása miatt most kénytelenek otthon maradni.

“A Ford dolgozói ezekben a nehéz időkben is szeretnének helytállni, és hasznosan cselekedni,” nyilatkozta Mary Culler, a Ford Motor Company Alapítvány elnöke. “És bár sokuk most arra kényszerül, hogy otthonuk biztonságában üljenek, munkatársaink aktívan keresik a segítségnyújtás lehetőségeit. Ez a két új program értelmes és hasznos megoldást kínál számukra, hogy ők is csatlakozzanak a COVID-19 járvány elleni küzdelemhez.”

Adományok a változásért

A COVID-19 Adományozási programon keresztül a Ford Alapítvány lehetővé teszi a Ford alkalmazottainak, illetve családtagjaiknak és barátaiknak, hogy adományokkal támogassák a nonprofit szervezetek és más közösségi szervezetek munkáját, amelyek a világ több mint 20 országban igyekeznek enyhíteni a koronavírus okozta nehézségeket.A Ford hosszú ideje partnere már a katasztrófa-elhárításra szakosodott, globálisan működő GlobalGiving szervezetnek, amely ezt a programot is irányítja. A szervezet eddig is számos olyan helyen lépett fel aktívan, ahol veszélyhelyzet áll elő, és a területen sok Ford-alkalmazott élt. Ezek a kezdeményezések igen sokrétűek voltak, és ugyanúgy foglalkoztak az éhínséggel, a menedékkel és mobilitással kapcsolatos igényekkel, mint azzal, hogy oktatási forrásokat vagy létfontosságú orvosi ellátást és szolgáltatásokat biztosítsanak a rászoruló közösségek számára.

Itt Európában a munkatársak több szervezet támogatása közül is választhatnak*:

 

  • Németország: a      Német Vöröskereszt létrehozott egy sürgősségi segélyalapot olyan      létszükségleti cikkek biztosítására, mint az ételek, az alapvető higiéniai      termékek és a gyógyszerek, illetve, hogy bevásárlással, kézbesítéssel és      tanácsadással segítse az időseket és a karanténba került embereket.
  • Olaszország: a      Mission Bambini a karanténban élő gyermekek oktatásában nyújt segítséget.      Azt tervezik, hogy tanulássegítő központokat szerelnek fel informatikai      eszközökkel, vagyis laptopokkal, táblagépekkel és okostelefonokkal, ezzel      támogatva azokat kevésbé tehetős családokat, akiknél otthon kevés a      tanuláshoz szükséges készülék.  
  • Románia: az      Asociatia Club Rotary Craiova Probitas a COVID-19 járvány kitörésére      reagálva védőfelszereléssel, tesztelő eszközökkel és tesztkészletekkel      támogatja Olténia régió egészségügyi dolgozóit. A szervezet azon dolgozik,      hogy hozzájáruljon a tesztelt emberek számának növekedéséhez.
  • Spanyolország:      az Asociacion Apadrina La Ciencia vizsgálatokat folytat a COVID-19      vírusfertőzés kezelésével és a lehetséges védőoltásokkal kapcsolatban.
  • Egyesült      Királyság: a St Mungo’s a hajléktalanok megsegítésére összpontosít, hogy      ezek az emberek is szálláshoz, élelemhez, orvosi ellátáshoz és tanácsadáshoz      juthassanak.


Az 500.000 dolláros alap – amely magában foglalja a Ford Alapítvány és a Bill Ford személyes hozzájárulását is –, hűen tükrözi a Ford jótékonysági szervezete, illetve Bill Ford erős elkötelezettségét. Bill Ford 15 éve hívta életre a Ford Önkéntesek Szervezetét, és továbbra is meggyőződéssel vallja az önkéntesség és az adományozás fontosságát.

Az adakozni kívánó alkalmazottak – és természetesen mások is – ellátogathatnak a www.globalgiving.org/ford-covid-response honlapra, ahol megtalálják a résztvevő országok, illetve amerikai városok teljes listáját, és részletesen tájékozódhatnak a támogatást váró közösségi projektekről. A GlobalGiving a következő hetekben új projektekkel és további részletekkel egészíti ki a listát, ezért a Ford alkalmazottainak érdemes gyakran átnézniük a honlap frissítéseit.

“Most minden eddiginél nagyobb szükség van az Önök segítségére, hiszen nem feledkezhetünk meg a hajléktalanokról és az őket ellátó emberekről; arról, hogy valahol biztonságban lehessenek, és elkülöníthessék magukat, védekezve a koronavírus ellen,” mondta Jay Hunt, a St Mungo’s munkatársa. “Amíg ez a példa nélküli állapot fennáll, odaadó kollégáink továbbra is támogatják és gondozzák a segítségre szorulókat. Ezeket a létfontosságú szolgáltatásokat csak az Önök segítségével tudjuk biztosítani!”

“Miközben az egészségügyi dolgozók óriási erőfeszítéssel kezelik és ápolják a betegeket, a tudósok versenyt futnak az idővel, hogy innovatív megoldásokat találjanak a koronavírus ellen és oltóanyagot készíthessenek a jövőbeni fertőzések megelőzésére. Az adományok segítenek a COVID-19 legyőzésében,” hangsúlyozta Inés Antón, az Apadrina La Ciencia egyik alapítója.

Virtuális önkéntességA Ford Alapítvány új “Olvasd és vedd fel” önkéntes virtuális projektjében a Ford munkatársai szerte a világon megtehetik, hogy az anyanyelvükön íródott gyermekkönyveket felolvassák, és ezt videóra véve megosztják másokkal. Ez a kezdeményezés lehetővé teszi a Ford-dolgozóknak, hogy otthonuk biztonságában maradva is hasznos dolgot tegyenek – összhangban a Ford Alapítvány azon törekvésével, hogy népszerűsítse az olvasás szeretetét.

Az online könyvtárat a nyelvek alapján fogják katalogizálni, és a több nyelven is jól beszélő munkatársakat arra bátorítják, hogy az angolon kívül más nyelven is olvassanak fel. A Ford Alapítvány azt tervezi, hogy a könyvtárat megosztja majd a gyermekek és családok segítségére szakosodott jótékonysági szervezetekkel.

A Ford Alapítvány már korábban bejelentette, hogy több mint 1,6 millió dollárt különít el a Michigan állam délkeleti részén és az Egyesült Államok egész területén működő közösségek és helyi nonprofit szervezetek támogatására, amelyek a COVID-19 vírussal kapcsolatos élelmezési, védelmi és mobilitási igények kielégítésén dolgoznak. Ez év elején a Ford Alapítvány a Ford of China vállalattal is együttműködött, arcmaszkokat és egyéb védőeszközöket biztosítva a kínai járvány kitörésének korai szakaszában.

Mivel a Ford Alapítvány jelenleg a helyi szintű, azonnali cselekvésre összpontosít, a Ford mérnökei, kutatói és beszállítói maszkokat, légzőkészülékeket, lélegeztetőgépeket és más fontos orvosi eszközöket terveznek és gyártanak az egészségügyi dolgozók, a mentőszolgálatok és a COVID-19 vírussal megfertőzött emberek számára. Ide kattintva további részleteket tudhat meg a vállalat legutóbbi erőfeszítéseiről a COVID-19 járvány ellen vívott küzdelemben.

E-mailt/visszahívást kérek!

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg. 

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.Vélemények