Újabb Ford modell

2018. 05. 22.

A Ford megerősítette, hogy 200 millió eurós beruházással és 1500 új munkahely teremtésével egy második jármű gyártását is beindítja a romániai Krajova üzemben. Az új jármű a Krajovában jelenleg gyártott EcoSport kisméretű SUV – és az 1,0 literes EcoBoost motor – mellett készül majd. A modell nevét és a gyártás megkezdésének időpontját később jelenti be a vállalat.

“Ez az új befektetés megalapozza az Európában gyártott izgalmas, új modelljeink kínálatának bővítését és a Krajova üzem átalakításának folytatását,” nyilatkozta Steven Armstrong, a Ford Európa, Közel-Kelet és Afrika elnök-vezérigazgatója. “A második modell gyártásának elindítása érzékletesen példázza a Krajova üzem rugalmas működését, ugyanakkor pedig rávilágít arra a szoros együttműködésre, amit a helyi beszállítókkal és közösséggel sikerült kialakítanunk.”



A ma bejelentett 200 millió euróval együtt a Ford 2008 óta közel 1,5 milliárd eurót fektetett be romániai gyártási tevékenységébe. Még nemrégiben is komoly modernizálás történt a Krajova üzemben, ahol több mint 550 robotot állítottak munkába, még magasabb szintre emelve ezzel a fényező, az összeszerelő és a présüzemben folyó munka minőségét és hatékonyságát.

Az új jármű gyártásának kapcsán a Ford Románia körülbelül 1500 betanított munkással és szakmunkással indítja be a harmadik műszakot, tovább bővítve ezzel a jelenlegi, több mint 4400 fős állományt, akik eddig is világszínvonalú munkát végeztek a jármű- és motorgyárban. Az üzem teljes munkaerő-állománya ezentúl mintegy 5900 fő lesz.

A Krajovában gyártott, 2017-ben bemutatott EcoSport modell egész Európában kapható; a kifinomult utasteret, erős és takarékos 1,5 literes EcoBlue dízelmotort és Intelligens Összkerékhajtást kínáló jármű sportos ST-Line kivitelben is megrendelhető.


> TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A FORD ECOSPORT MODELLRŐL


> JELENTKEZZEN TESZTVEZETÉSRE!



Forrás: Ford Sajtószoba

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.