Okostelefon segítségével tölthető elektromos autók

2015. 03. 10.
A Ford a Mobil Világkongresszuson mutatja be a MyFord Mobile okostelefonos alkalmazást és az ehhez kapcsolódó honlapot, aminek segítségével távolról is irányítható az elektromos járművek feltöltése: az autósok a MyFord Mobile alkalmazással ellenőrizhetik a járművükkel megtehető távolságot, és biztosíthatják, hogy az autó a kijelölt időpontban indulásra készen álljon – sőt még az utastere is megfelelő hőmérsékletű legyen. A játékos jellegű alkalmazás labdákkal és hőlégballonokkal jelzi a CO2-kibocsátás terén elért megtakarítást. A Ford ugyancsak a Mobil Világkongresszus alkalmával mutatja be az új, versenyképes áron kínált Focus Electric modellt, ami már a MyFord Mobile alkalmazással is működik.

MyFord Mobile
A MyFord Mobile alkalmazás egy beépített modemen keresztül kapcsolódik az autóhoz, ami egy külső szerverre küldi el az információkat; ezen a szerveren fut az a kifejezetten e célra létrehozott honlap, ami iOS és Android rendszerű telefonokról egyaránt elérhető. Amellett, hogy az autósok számára labdákkal vagy hőlégballonokkal jelzi a CO₂-kibocsátás terén elért megtakarítást, az alkalmazás arra is felhívja a figyelmet, ha a jármű nulla károsanyag-kibocsátású üzemmódban jelentős futásteljesítményt ért el – például ha akkora távolságot tett meg, ami megfelel a Föld megkerülésének. A rendszer személyre szabott tanácsokkal segíti az autó hatótávolságának növelését: például figyelmezteti a vezetőt, hogy hatékonyabban használja az energiavisszanyerő fékezést. Az autósok vissza tudják keresni, mikor milyen stílusban vezettek, és azt is tisztán látják, hogyan befolyásolta ez a jármű energiafogyasztását. A Go Times funkció segítségével beállítható, hogy az autó akkumulátora egy előre beállított időpontra fel legyen töltve, sőt a kabin hőmérséklete is megfelelő legyen. A töltés közben a hálózatra csatlakoztatott jármű klímaberendezése nem az akkumulátor energiáját használja hűtésre vagy fűtésre. Az alkalmazásba integrált HERE térképek nemcsak az autó helymeghatározását segítik, hanem útvonaltervezésre és a töltőállomások megtalálására is alkalmasak. Az autósok személyre szabhatják az alkalmazást, megadva a jármű nevét és színét, a feltöltési profilt és a töltés időzítését is. Az angol, holland, francia, német és spanyol nyelven kezelhető MyFord Mobile az első öt évben ingyenesen használható.

Új Focus Electric
Immár Európában is kapható az új Focus Electric, méghozzá elődjénél kedvezőbb áron. Az autó lítium-ion akkumulátoráról táplált 145 lóerős, modern elektromotor 137 km/órás végsebességet biztosít. A 6,6 kW-os fedélzeti töltővel mindössze 2-3 óra alatt tölthető fel 100 kilométeres hatótávolságra az akkumulátor, s a teljes, 150 kilométeres hatótávolsághoz szükséges töltés is csupán 3-4 órát vesz igénybe egy 32 amperes töltőállomáson.* A kifinomult hajtáslánc regeneratív fékrendszere visszanyeri a mozgási energia 95 százalékát (ez normális esetben hővé alakulva elveszne), az innovatív Brake Coach (Féksegéd) funkció pedig arra ösztönzi a vezetőt, hogy fokozatos fékezéssel a lehető legtöbb energiát táplálja vissza az akkumulátorba. A SmartGauge nevű felhasználói interfész a pillanatnyi töltöttségi szint, a fék- és a gázpedál kezelése, valamint a kiegészítő berendezések – például a klímaberendezés és az audiorendszer – használata alapján kiszámítja és jelzi a még megtehető távolságot. Az érintőképernyővel kiegészített SYNC 2 is lehetőséget kínál az időzített töltés beprogramozására és az utastér hőmérsékletének előzetes beállítására.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.