Ford riasztó okostelefonos rendszere

2021. 01. 15.

Biztonságban van a furgonja? A Ford új, távolról vezérelt, valós időben riasztó okostelefonos rendszert kínál

Európában egyre több haszongépjárművet törnek fel: az Egyesült Királyságban például  minden 23 percben egyetA biztosítóknál bejelentett    szerszámlopások száma 

több mint 50 százalékkal emelkedett 2019-ben, ami összesen 264 millió font (290 millió euro)

kárt okozotta brit iparosoknak, ami fejenként átlagosan 11.566 fontot (12.746 eurót) jelent.1

Ezért fejlesztette ki a Ford a Guard Mode nevű megoldást, ami a kommunikáló járművekben alkalmazható, valós időben működő riasztórendszer. Ez a sofőrök, tulajdonosok vagy flottaüzemeltetők okostelefonjára küld értesítést, ha potenciális járműfeltörést érzékel.

FordPass Prookostelefonos alkalmazással használható Guard Mode az első olyan funkció, amit a Ford a vezeték nélküli (over-the-air, OTA) szoftverfrissítéssel aktivál majd, fokozatosan megjelenítve a Ford egész modellkínálatában.3


Hogyan működik a Guard Mode ?

A Guard Mode a FordPass Pro okostelefonos alkalmazás részeként segít a tulajdonosoknak akár öt járművet is felügyelni, garantálva, hogy minimális állásidő mellett munkára készen álljon a járműflotta.

Aktivált állapotban – például munkaidőn kívül vagy a hétvégén – a Guard Mode többféle érzékelő segítségével észleli, ha valaki behatol a járműbe, felnyitja a motorháztetőt vagy a rakteret, illetve beindtja a motort. Ilyen esetekben a rendszer a FordPass Connect modem révén értesítést küld a tulajdonos okostelefonjára.

A Guard Mode akkor is riaszt, ha a járművet kulccsal nyitják vagy indítják be – amire nem reagálnak a hagyományos járműriasztók –; ez akkor lehet hasznos, ha ellopták vagy lemásolták a kulcsot.

A Guard Mode értesítései a FordPass Pro alkalmazásban jelzik, hogy mikor nyitották ki a járművet, mikor és milyen okból kapcsolt be a riasztó, és a rendszer hol észlelte utoljára a jármű jelenlétét

A FordPass Pro alkalmazás felhasználói hamarosan előre tervezhetik, hogy mikor aktiválják a Guard Mode rendszert. A Ford tovább dolgozik a járműtulajdonosokkal és partnereivel olyan funkciók kifejlesztésén, melyek segítenek nyugodtan aludni mindenkinek, akiknek munkaeszközük a jármű és az abban tárolt dolgokyíp/.

A Guard Mode a FordPass Pro alkalmazásban már meglévő riasztási értesítésekre épül – köztük a tréleres lopási riasztásra –, ami akkor lép működésbe, ha a bezárt járműről leakasztanak egy utánfutót.

Vezeték nélküli frissítések

A Ford számos új funkciót és finomítást biztosít vezeték nélküli kapcsolaton keresztül a járműtulajdonosok számára, ezzel is javítva a járművek termelékenységét, és minimalizálva a szervizben töltött időt. A haszongépjárművek körében az ágazatban elsőként várható a Guard Mode rendszer aktiválása OTA szoftverfrissítéssel.

A rendszeres OTA szoftverfrissítéseket a FordPass Connect felhasználásával végzik majd el,  ami immár alapfelszereltség a Ford haszongépjárművek túlnyomó többségében. Több Információ

A FordPass Connect kapcsolt járműszolgáltatásokra szóló előfizetés (amelyek körébe beletartozik a FordPass Pro alkalmazást felhasználó, termelékenységet és kényelmet szolgáló funkciók széles köre, így a Guard Mode is) immár az európai vásárlók számára is elérhető.


Idézetek


“Áruszállítóink segítenek mozgásban tartani vásárlóinkat és szerszámaikat, hogy elvégezhessék a munkájukat. A FordPass Pro és a Guard Mode segítenek a járműtulajdonosoknak megvédeni járműveiket – és ezzel vállalkozásaikat is –, hiszen egy lépéssel a bűnözők előtt járnak. És ez még csak a kezdet. Mivel immár az összes új modellünk összekapcsolt jármű, hatalmas lehetőségeket látunk az újabb biztonsági megoldások kifejlesztésében, amelyekkel segíthetünk vásárlóink vállalkozásainak felvirágoztatásában.”

Mark Harvey, a Ford Európa vállalati konnektivitásért felelős igazgatója

Jegyzetek

www.expressandstar.com

www.insurancetimes.co.uk

www.whatvan.co.uk


A Guard Mode funkció aktiválása a FordPass Pro alkalmazást használó és bekapcsolt FordPass Connect modemmel rendelkező jármű tulajdonosoknak elküldött vezeték nélküli szoftverfrissítéssel történik meg, illetve alapfelszereltségként már elérhető lesz az értékesített új járművekben. A FordPass Pro alkalmazás az alábbi európai országokban rendelhető meg: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxembourg, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország és az Egyesült Királyság. Magyarországi bevezetése 2021 tavaszán várható.3 A távvezérelt funkciók használatához FordPass Pro okostelefonos alkalmazás, a FordPass Connect és egyéb kiegészítő összekapcsolt szolgáltatások szükségesek (lásd: FordPass felhasználói feltételek). Az összekapcsolt szolgáltatások és funkciók működése függ a mobilhálózat működésétől. A fejlődő technológia/mobiltelefonos hálózat/járműalkalmasság korlátozhatja, illetve megakadályozhatja az összekapcsolt funkciók használatát. A FordPass Pro okostelefonos alkalmazás használatához a FordPass Connect rendszenek bekapcsolt állapotban kell lennie a járműben. A. FordPass Pro alkalmazás kompatibilis az Apple és Android okostelefonokkal, és megvásárolható 20 európai piacon az Apple App Store és a Google Play Store kínálatából.


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.