Black Friday, vagy zöld szombat?

2020. 12. 05.
Black Friday, vagy zöld szombat? A Ford kutatása szerint a vásárlók hajlandók lesznek többet várni és többet kifizetni a környezetbarát házhoz szállításra

2020. november 27. – Egy a Ford által nemrégiben megrendelt felmérés szerint az Egyesült Királyságban és Németországban a legtöbb vásárló előnyben részesítené az olyan online kereskedéseket, amelyek elektromos hajtású járművel szállítják ki az árut. A megkérdezett britek 58 százaléka és a németek 54 százaléka vélekedett így.

Ami még ennél is meglepőbb, hogy az Egyesült Királyságban a válaszadók 49 százaléka akár tovább is hajlandó lenne várni, ha a házhoz szállítás zöldebb megoldással történik; Németországban ez az arány 38 százalék volt. Azt már kevesebben vállalnák, hogy magasabb díjat fizessenek egy energiatakarékosabb fuvarért, bár a britek 28 és a németek 21 százalékos eredménye még így is biztató.



A Ford felmérésén 1000 embert kérdeztek meg az Egyesült Királyságban és Németországban, hogy tisztább képet kapjanak arról, hogyan viszonyulnak a vásárlók az elektromobilitáshoz.1 A koronavírus-járvány korlátozásai miatt úgy tűnik, hogy a mostani Black Friday lesz az eddigi legnagyobb volumenű online vásárlási akció2, és ezzel együtt a házhoz szállítások száma is rekordot dönthet.

Európa útjain jelenleg több mint 32 millió áruszállító fut, és a Ford már elkezdte bevezetni legnépszerűbb haszongépjárműveinek elektromos változatait – egy több mint 11,5 milliárd dolláros befektetés eredményeként, aminek célja, hogy a vállalat a teljes modellpalettáján meghonosítsa az elektromos hajtást.

Az európai márkakereskedésekben már kapható a Transit Custom Plug-In Hybrid áruszállító, ami hatékonyan kombinálja a takarékos, 1,0 literes EcoBoost benzinmotor és a padló alá beépített akkumulátorcsomag előnyeit4. Ez a fejlett rendszer akár 50 kilométeren át tisztán elektromos hajtással képes mozgatni az autót, a teljes hatótávolság pedig 500 km. Az innovatív geofencing technológia automatikusan átkapcsol akkumulátoros hajtásra, ha a jármű egy alacsony emissziójú zóna határához érkezik, sőt az üzemeltetők maguk is kijelölhetnek hasonló zónahatárokat, hogy megkíméljék a kipufogógáztól az iskolákat, a parkokat vagy akár saját logisztikai központjaik dolgozóit.



A nemrégiben bemutatott Ford E-Transit újabb előrelépést jelent a városi áruszállításban. Az új változat a jelenlegi, dízelmotoros Transitéval azonos rakodóteret kínál, tervezett hatótávolsága pedig 350 km, ami biztosan elég lesz a nagyvárosokban működő cégek szokásos fuvarjaihoz, méghozzá bármilyen terhelés és időjárás mellett.

# # #

1 A Google vállalattal közösen, 2020 októberében elvégzett, független felmérés, aminek során 1000 embert kérdeztek meg két fontos piacon, az Egyesült Királyságban és Németországban.

2 A strong eCommerce strategy is key for Black Friday 2020

3 EUROPE LCV MARKET - GROWTH, TRENDS, AND FORECAST (2020 - 2025)

4 A Transit Custom Plug-In Hybrid legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztása 2,7 l/100 km, legalacsonyabb CO₂-kibocsátása pedig 60 g/km az NEDC szabvány szerint mérve (WLTP: 1,6 l/100km, 37 g/km)


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.