Ford E-Transit

2020. 11. 30.

Nulla károsanyag kibocsátás, új szoftverek, szolgáltatások és képességek: a vadonatúj Ford E-Transit hasznos eszköz a vállalkozások jövője szempontjából

2020. november 12. – A haszongépjármű-piac vezető márkája, a Ford bemutatja az új E-Transit modellt, ezt az intelligens munkaeszközt, amely tisztán elektromos hajtásával, szoftveres megoldásaival, szolgáltatásaival és Pro Hardware Onboard opciójával még hatékonyabb munkavégzést kínál a fuvarozóknak.



„A Ford az észak-amerikai és az európai piac első számú haszongépjármű-márkája, ezért a flottajárművek károsanyag-kibocsátásának nullára csökkentése – különösen a házhoz szállítási szegmensben – létfontosságú ahhoz, hogy elérjük 2050-re kitűzött karbonsemlegességi célunkat,” jelentette ki Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója. „A Ford kész arra, hogy e változási folyamat élére álljon, amit már meg is kezdett a díjnyertes Transit Custom Plug-In Hybrid és EcoBlue Hybrid modellek bevezetésével. Ez egyszerre jelenthet hasznot bolygónk számára és a vásárlók számára, akiknek üzletmenetét hatásosan segítik az alacsonyabb üzemeltetési költségek és az új összekapcsolt technológiák.”



Az új E-Transithoz stabil hátteret biztosít a Ford mintegy 1800 egységet számláló globális haszongépjármű-márkakereskedő hálózata – benne a több mint 1000 tagú európai Transit Központ hálózattal – ahol könnyen elérhetők a szolgáltatások, és egyszerűen megvásárolhatók a járművek. Az E-Transit vásárlói emellett az átépítő szakműhelyek százainak együttműködésére is számíthatnak, amelyek a dízelmotoros Transitokhoz hasonlóan az új modellekhez is kínálnak majd kompatibilis felépítményeket és tartozékokat.

Miközben a haszongépjármű-piac új szereplői még mindig csak a prototípusoknál és a teszt-protokollok kidolgozásánál tartanak, a Ford haszongépjármű-ökoszisztémájában már megjelentek az elektromos hajtásláncot felügyelő szoftverek és azok a megoldások, amelyek révén e járművek zökkenőmentesen használhatók a mindennapok során.

A Ford emellett új szolgáltatásokat is kínál majd az E-Transit akkumulátor-technológiájának folyamatos állapotellenőrzéséhez és a praktikus feltöltéshez – többek közt az iparágban elsőként alkalmazott fizetési opciókat –, amelyek ugyanolyan jól működhetnek a flottabázisokon, mint a nyilvános vagy az otthoni töltőpontokon. Ilyen például a Ford új megoldása, ami lehetővé teszi, hogy a flottás sofőrök egy töltőkártyával vagy a jármű érintőképernyőjét használva úgy is elindíthassák a töltést egy nyilvános töltőállomáson, hogy a fizetendő költség közvetlenül a flotta számláján jelenjen meg.



“Megduplázzuk a szoftverek és a digitális szolgáltatások kínálatát, hogy segítsük flottavásárlóink növekedését és hatékonyabb üzleti tevékenységét,” mondta Farley.

Európa és Észak-Amerika első számú haszongépjármű-márkája, a Ford kínálatában már 55 éve szerepel a Transit, és a vállalat 1905 óta gyárt áruszállítókat. Az európai vásárlóknak szánt E-Transit a törökországi Ford Otosan Kocaeli üzem külön erre a célra épített gyártósorán készül majd, a díjnyertes Transit Custom Plug-In Hybrid mellett. Az észak-amerikai piacra gyártott járművek a Kansas City összeszerelő üzemben készülnek a Missouri állambeli Claycomóban.


Élen járni a zöldítésben

Az áruszállítás világszerte egyre fontosabbá válik, ám ennek ellenére – vagy éppen ezért –

Londontólegészen    Los Angeles-ig

számos nagyvárosban hoznak létre emissziómentes zónákat, hogy csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását és a zajszennyezést.

“Az építési vállalatok, a vészhelyzeti szolgáltatók és a közüzemi szolgáltatók többsége Ford haszongépjárműveket választ, mi pedig elkötelezetten dolgozunk, hogy segítsünk vásárlóinknak nulla károsanyag-kibocsátással végezni a munkájukat,” nyilatkozta Hau Thai-Tang, a Ford termékplatformokért felelős ügyvezetője. “Értékes adatszolgáltatásával és összekapcsolt platformjával az E-Transit remek megoldást kínál flottavásárlóink számára a termelékenység fokozására. Ez komoly értéket jelent, és ez az érték egyre növekszik majd, ahogy mind több összekapcsolt jármű jelenik meg a hálózatban.”

2022-ig a Ford világszinten 11,5 milliárd dollár fektet be az elektromobilitás fejlesztésébe; az európai piacokon 2022 elején megjelenő E-Transit is ennek keretében születik meg. Ahogyan sok más modell is, hiszen a vadonatúj, tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E már jövő év elején feltűnik az európai márkakereskedésekben, a szintén elektromos hajtású F-150 pedig 2022 közepétől lesz kapható Észak-Amerikában.



Európában a Ford már 2018 óta vizsgálja az elektromos haszongépjárművek alkalmazhatóságát, angol, német, spanyol és török hivatalos partnerekkel közösen tesztelve a Transit Custom Plug-In Hybrid flottákat London Köln, Valencia és Ankara utcáin. A tesztek tanulságait – beleértve a járműhasználati és a töltési szokások adatait is – a vállalat értékesen hasznosította az E-Transit és a hozzá kapcsoló szolgáltatások kifejlesztéséhez.


Az üzleti igényeknek megfelelő hatótávolság és töltési megoldások

67 kWh hasznos akkumulátor-kapacitásával az E-Transit várható hatótávolsága 350 km (WLTP ciklusban mérve1), ami megfelelő hatótávolságot jelent a napi szintű feladatokhoz, de még a terhelési és az időjárási körülmények változását beleszámolva is elegendő kapacitást jelent.

Ennek köszönhetően az E-Transit ideálisan használható a városi környezetben, a fix útvonalakon, illetve a zéró emissziós zónákban, anélkül, hogy a flottavásárlóknak meg kellene fizetniük a számukra szükségtelen extra akkumulátor-kapacitás árát.

Az E-Transit olyan üzemmódokat kínál, amelyeket kifejezetten az elektromos hajtáslánchoz terveztek. Ilyen például az Eco üzemmód, ami 8-10 százalékkal csökkenti az E-Transit energiafogyasztását, amikor az autó nem szállít terhet, de a sofőr erősebb gyorsításokkal, vagy autópálya-sebességgel vezet. Az Eco beállítás lehatárolja a jármű végsebességét, szabályozza a gyorsulás mértékét és úgy vezérli a klímaberendezést, hogy az autó hatótávolsága a lehető legnagyobb legyen.

Ugyancsak a megtehető távolságot növeli az Előre Üzemezett Klimatizálás: a légkondicionáló beprogramozható, hogy a beállított hőmérsékletre hűtse vagy fűtse a kabint, amikor az autó még a töltőre csatlakoztatva áll.



Az E-Transit nemcsak a vállalkozások fenntarthatóbb működésében segít, hanem számos, pénzben mérhető előnyt is kínál. Az autó szervizköltsége körülbelül 40 százalékkal alacsonyabb, mint a belsőégésű motorral hajtott modellek esetében, ami csekélyebb fenntartási költséget jelent. 2

Az európai vásárlók a kategória legkedvezőbb, egyéves, kilométer-korlátozás nélküli szervizintervallumának előnyeit élvezhetik, ami mellé nyolcéves, 160.000 kilométeres garanciacsomag jár az akkumulátorra és a nagyfeszültségű elektromos részegységekre. 3

“Mindig is arra törekedtünk, hogy hozzájáruljunk vásárlóink sikeres üzletmenetéhez; ez is segített abban, hogy a Ford az európai piac vezető haszongépjármű-márkája lett,” vélekedett Hans Schep, a Ford Európa haszongépjármű üzletágának vezérigazgatója. “Az E-Transittal a flottaüzemeltetők nemcsak egy zéró emissziós megoldásra számíthatnak, hanem több mint 50 évnyi Transit-tapasztalatra is, valamint a márkakereskedők és az átépítők kiterjedt hálózatára, ahol pontosan értik az igényeiket; illetve a digitális eszközök átfogó kínálatára, amelyek segítségével az elektromobilitás lehetősége üzleti realitássá alakítható.”

Az ügyfelek töltési igényeinek kiszolgálására a Ford egy átfogó szolgáltatáscsomagot fejlesztett ki, amelynek ugyanúgy része a flottaszintű töltési igények elemzése, mint az, hogy tanúsítvánnyal rendelkező márkakereskedések látják el a vásárlókat alkatrészekkel, szolgáltatásokkal és a feltöltéshez szükséges tartozékokkal.

Bizonyos versenytársaitól eltérően az E-Transit váltóáramú csatlakozóról és egyenáramú gyorstöltőről is feltölthető. Az E-Transit 11,3 kW-os fedélzeti rendszerével 8,2 óra alatt tölthető fel 100 százalékra4 az akkumulátor. Egy nagy teljesítményű, 115 kW-os egyenáramú gyorstöltőre csatlakozva 34 perc alatt4 tölthető fel az akku 15-ről 80 százalékra.


Energia és konnektivitás – menet közben is

Az E-Transit opcionális tartozéka a Pro Power Onboard, amellyel az európai vásárlók mobil áramforrássá is alakíthatják járművüket, és így akár 2,3 kW teljesítménnyel működtethetik elektromos szerszámaikat és tölthetik a berendezéseiket – akár a munkavégzés helyszínén, akár menet közben. Ezt a megoldást elsőként a Ford kínálja az európai kishaszongépjármű-piacon.



Az alapáron beszerelt FordPass Connect modem 5 akadálytalan konnektivitást kínál, hogy a haszongépjárművek tulajdonosai optimális hatékonysággal működtethessék flottájukat; ebben egy sor, kifejezetten az elektromos járművekhez kifejlesztett szolgáltatás segít, amelyek a Ford Telematika flottaszolgáltatáson keresztül használhatók.

Az E-Transit felszereltségében a (haszongépjárművekhez kialakított) SYNC 4 kommunikációs és szórakoztató technológia is szerepel7, könnyen kezelhető 12 colos képernyővel, fejlett hangvezérléssel és felhőalapú navigációval. A SYNC rendszer vezeték nélküli frissítései révén az E-Transit szoftveréhez és SYNC technológiájához mindig rendelkezésre állnak a legújabb szolgáltatások és minőségi fejlesztések.

A navigációval megtett útszakaszokon a flották operátorai olyan fejlett vezetéssegítő rendszerek információira is számíthatnak, mint a Jelzőtábla Felismerés7 és az Intelligens Sebességszabályozó Asszisztens7, amelyek azonosítják a sebességkorlátozásokat, és ennek megfelelően állítják be a jármű sebességét.

Szintén a flottaüzemeltetők költségeit csökkenti, hogy az E-Transithoz számos technológia is megrendelhető, amelyekkel megelőzhetők a sofőrök által elkövetett hibák és az ezekből következő biztosítási káresemények. Jó példa erre a Sávváltási Figyelmeztetéssel és Segítséggel kiegészített Holttérfigyelő rendszer7, a Tolatási Fékasszisztenssel összekapcsolt 360 fokos kamerarendszer7, illetve az Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika7, amelyekkel könnyebben betarthatók a flotta biztonsági előírásai, és csökkenthető a balesetveszély.


A Transit-vásárlók által annyira kedvelt képességek

A Ford mérnökei úgy tervezték meg az E-Transitot, hogy ne csökkenjen a rakodótér mérete, ezért az akkumulátor a karosszéria alatt kapott helyet. Ennek köszönhetően a raktér akár 15,1 köbméteres is lehet8 – vagyis ugyanakkora, mint a hátsókerékhajtású, dízelmotoros Transitban.

Az E-Transit hajtásláncának és hátsó futóművének áttervezése is a raktér optimális kialakítását szolgálta; a nagy teherbírású felfüggesztés emellett – terhelt és terheletlen állapotban egyaránt – precízebb irányíthatóságot és jobb tapadást is eredményez.

Az európai vásárlóközönségnek szánt E-Transit hasznos teherbírása a dobozos kiviteleknél eléri az 1616, az önjáró alvázas kiviteleknél pedig az 1967 kilogrammot8. A jármű elektromotorjának csúcsteljesítménye 198 kW (269 LE), forgatónyomatéka pedig 430 Nm, vagyis jelenleg ez a legerősebb villanymotor a tisztán elektromos hajtású áruszállítók európai kínálatában. A hátsókerékhajtás kivételes tapadást biztosít, amikor az autó nagy terhet szállít.



Európában a Ford bőséges, 25-féle konfigurációból álló E-Transit kínálattal lép majd piacra, dobozos áruszállító, duplakabinos áruszállító és önjáró alvázas karosszériákkal, többféle hosszúsággal és tetőmagassággal, illetve 4,25 tonnáig terjedő megengedett össztömeggel, hogy a vásárlók minden igényéhez megfelelő járművet kínálhasson.

A Transit Custom Plug-In Hybrid modell sikeres városi tesztprogramjához hasonlóan a Ford 2021-től az E-Transittal is széles körű flottateszteket folytat majd a legfontosabb európai piacokon.


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Halmai Autóház Kft.

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Halmai Autóház Kft.